lauantai 7. helmikuuta 2015

Kiltin paholaisen broilerpiiraat

Näissä gluteenittomissa piiraissa on makuyhdistelmä, joka mielestäni on taivaallinen! Näillä on hurmattu oma aviomies ja sen jälkeen myös muutama vieras mieskin... Kuten Suomen parhaimpiin leipuri-kondiittoreihin kuuluvat Veli-Matti Ahvenharju sekä Mika Parviainen! Joten mielestäni syystäkin voin olla ylpeä! ;) 

Aloita valmistamalla paholaisenhillo.


Paholaisenhillo:
400 g tomaattimurskaa
1 punainen paprika
½ sipuli
2 mietoa chiliä
3 valkosipulin kynttä
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria
1 tl oreganoa
¼ dl omenaviinietikkaa
½ pkt hillomarmeladisokeria
Pilko paprika, sipulit ja chili (josta siemenet poistettu) pieniksi kuutioiksi. Kaada tomaattimurska kattilaan. Lisää sinne paprika, sipulit, chili ja mausteet. Anna kiehua n. ½ tuntia. Lisää sitten etikka ja sokeri joukkoon. Kuumenna uudelleen kiehuvaksi ja keitä 5-10 minuuttia välillä sekoittaen. Jäähdytä ja purkita.

Pohja:
125 g maitorahkaa
125 g pehmeää voita
2½ dl gluteenitonta jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta
1 rkl hienonnettua rucolaa
Sekoita maitorahka, rucola ja pehmeä voi keskenään. Sekoita leivinjauhe gluteenittomiin jauhoihin ja siivilöi rahka-voiseokseen. Vaivaa tasaiseksi taikinaksi. Laita kylmään jäähtymään. Valmistele piiraiden täyte sillä aikaa.

Täyte:
250 g broilerin fileesuikaleita
mustapippuria rouhittuna
2 rkl soijakastiketta
2 rkl makeaa chilikastiketta
suolaa maun mukaan
juoksevaa rasvaa paistamiseen

150 g vuohenjuustoa  ( esim. Pirkka-merkkinen loistavaa tähän tarkoitukseen)

1½ dl kuohukermaa
1-2 kananmunaa
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
Paista broilerit pannulla kypsiksi ja mausta.  Sekoita kerma ja munat sekä suola ja pippuri keskenään. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Ota taikina kylmästä. Kauli jauhojen avulla n. ½ senttimetrin paksuiseksi levyksi. Painele kukkamuotilla taikinasta palat ja taputtele palat voideltuun muffinivuokaan. Esipaista leivonnaisia n. 8 minuutin ajan. Täytä ne sitten broilerilla ja lusikoi kerma-munaseosta päälle. Leikkaa vuohenjuustotangosta ohuet kiekot muiden täytteiden päälle ja paista uunissa, kunnes ovat kullanruskeita ( n. 25 min.).

Koristeluun:
1,5 dl paholaisenhilloa
rucolaa
Nosta valmiit piiraat hieman jäähtyneinä vuoasta pois ja koristele rucolan lehdillä sekä paholaisenhillolla.








1 kommentti: