Itse en oikein koskaan ole ollut mikään keksien suuri ystävä. Dominot ovat melkeinpä ainoita keksiherkkuja, joita joskus tekee mieli. Olen jo pitemmän aikaa etsiskellyt pikkuleipiä tai keksejä, jotka kolahtaisivat minuunkin oikein kunnolla. Aikani etsiskeltyäni, löysin muutamia ohjeita, joista sitten soveltamalla ja ynnäämällä yhteen raaka-aineita sain kasattua seuraavan reseptin. Ja se oli kyllä menestys ainakin meidän perheen keskuudessa; jopa siis minun!
240 g vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
½ tl ruokasoodaa
¼ tl suolaa
150 g voita
160 g fariinisokeria
90 g hienosokeria
½ tl vaniljajauhetta tai 1 vaniljatangon siemenet
1 kananmuna
1 kananmunan keltuainen
100 g valkosuklaata rouhittuna
100 g tummaa suklaata rouhittuna
1½ dl pieneksi palasteltuja Omar-karamelleja
Rouhi suklaat ja Omarit. Siivilöi yhteen jauhot, leivinjauhe, sooda ja suola. Laita uuni kuumenemaan 165 asteeseen. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla.
Sulata voi. Vatkaa sähkövatkaimella kulhossa hieman jäähtynyt voi ja sokerit. Lisää mukaan vanilja, kananmuna ja keltuainen. Jatka vatkaamista n. 4 minuutin ajan, kunnes seos on sopivan kuohkeaa. Sekoita sitten nuolijaa apuna käyttäen jauhot joukkoon. Älä vatkaa enää! Kääntele lopuksi suklaat ja karamellit sekaan.
Jaa taikina kahteen osaan ja tee toisesta osasta käsillä 6 isoa palloa, jos haluat suuria amerikkalais-tyylisiä ”pikkuleipiä”. Asettele pallot mahdollisimman kauaksi toisistaan, sillä taikina leviää paistettaessa melkoisesti. Paista n. 15-17 minuuttia. Cookiet saa jäädä keskeltä raa’an näköisiksi ja reunat vain ruskettuu. Sillä näiden idea on juuri tuo ihanan tahmainen keskusta ja rapeat reunat!
Vedä leivinpaperi kekseineen pois uunipelliltä ja anna jäähtyä parin minuutin ajan. Nosta sitten keksit ritilän päälle ja paista seuraava erä.
Nämä cookiet, hetki sitten uunista tulleina, kylmän maitolasin kanssa; ja makuelämys on lähes täydellinen! Yhdellä isolla cookiella häviää makeanhimo taatusti! Pienempiä saattaa olla, että joutuu popsimaan muutaman...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti