tiistai 9. elokuuta 2016

Gluteenittomat kasvispiiraat

Tällaisia pikkupiirasia tein tuttavan juhliin oikein reilulla kädellä. Piiraiden pohja on gluteeniton:


Pohja:
125 g maitorahkaa
125 g pehmeää voita
2½ dl gluteenitonta jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta

Sekoita maitorahka ja pehmeä voi keskenään. Sekoita leivinjauhe gluteenittomiin jauhoihin ja siivilöi rahka-voiseokseen. Vaivaa tasaiseksi taikinaksi. Laita kylmään jäähtymään. 


Täytteeksi laitoin tällä kertaa 
tomaatteja kuutioina 
paholaisenhilloa
kesäkurpitsaa ja sipulia kuutioituna sekä pannulla hieman freesattuna.  

Kananmuna-kermaseokseen tarvitset 2 dl kuohukermaa ja 2 kananmunaa.  
Juustoraastetta n. 2 dl.


Painele taikina tasaisesti voideltuun muffinivuokaan, pohjalle ja reunoille. Esipaista leivonnaisia n. 8 minuutin ajan. Täytä ne sitten kasvistäytteellä ja kaada kerma-munaseosta päälle. Ripottele juustoraaste piiraiden pinnalle. Paista uunissa, kunnes piiraat ovat kullanruskeita ( n. 20-25 min.).


Tomaatti-sipuli-kesäkurpitsa-paholaisen hillo


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti