Prinsessakakut ovat aina olleet mielestäni valtavan kauniita ja niiden ulkomuoto on kiehtonut kovastikin, paljon enemmän kuin maku. Usein ne ovat liian imeliä ja tavallisia minun makuuni. Leivontakilpailuun piti suunnitella prinsessakakku ja mietin sitä vähemmän aikaa kuin olisin osannut odottaakaan. Pienempi tyttäreni on aina ollut erittäin prinsessa-orientoitunut ja olen päässyt tutustumaan prinsessa-elämään oikein urakalla, aivan pienestä pitäen. Muistan, kuinka hän ei 2-vuotiaana suostunut menemään edes päiväkotiin ellei hänellä ollut hame tai mekko mukana! Tänä päivänä prinsessat alkavat olemaan jo menneen talven lumia, mutta kakku muistuttaa minua suuresti kuopuksestani eritoten värin puolesta! Väri määräsi pitkälti myös sen, millaisen marjahillon väliin suunnittelin. Tällaisella reseptillä kakku on valmistettu:
Pohja:
4 munaa
1½ dl erikoishienoa sokeria
1 dl perunajauhoja
1 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
Voitele ja korppujauhota halkaisijaltaan 20 cm kakkuvuoka.
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Vaahdota munat ja sokeri vaaleaksi,
kestäväksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi
puuhaarukalla käännellen taikinaan. Varmista kaavinta apuna käyttäen, että
kaikki jauhot ovat sekoittuneet taikinaan. Kaada taikina kakkuvuokaan ja
tasoita pinta. Paista 200 asteessa 25-30 minuuttia. Kokeile kypsyys vielä
tikulla. Anna jäähtyä kumottuna vuoan alla.
Karhunvadelmahillo:
350 g karhunvadelmia
n. 1 dl hillosokeria
Pieni karhunvadelmia hieman ja laita kattilaan hillosokerin
kanssa kiehumaan. Keitä 10 minuuttia. Sekoita välillä. Kuori vaahto. Jäähdytä.
Vaniljakreemi:
2 dl kuohukermaa
1 dl maitoa
½ dl sokeria
½ vaniljatangon siemenet
2 rkl Maizenaa
Voikreemi:
100 g voita
1 keltuainen
1 rkl sokeria
½ dl vispikermaa vaahdotettuna
Sekoita kattilassa kerma, maito, sokeri, vaniljan siemenet
ja Maizena. Kuumenna seosta koko ajan hämmentäen. Anna kiisselin kypsyä noin 5
minuuttia. Jäähdytä. Tee voikreemi
vatkaamalla voi, keltuainen ja sokeri vaahdoksi. Sekoita se jäähtyneen
vaniljakreemin joukkoon. Kääntele vaahdotettu vispikerma lopuksi joukkoon.
Kermavaahto:
3 dl vispikermaa
½ vaniljatangon siemenet
2 rkl tomusokeria
Vaahdota vispikerma ja mausta.
Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta alimmaista
maltillisesti maidolla ja levitä karhunvadelmahilloa ohut kerros. Laita sitten
kreemiä hillokerroksen päälle. Tee keskimmäisen pohjaosan kanssa samoin. Muotoile kermavaahdon avulla kakun päällinen
pyöreäksi ja siisti ulkomuoto sileäksi. Laita kylmään odottamaan kuorrutusta.
Koristelu:
700 g valkoista marsipaania
violettia pastaväriä
tomusokeria viimeistelyyn
valkoista sokerikuorrutetta koristeiden tekoon
Pehmitä marsipaani ja värjää se hempeän lilaksi. Muotoile sokerimassasta
prinsessan kruunu ja laita se kuivumaan folion avulla pystyasentoon pöydälle.
Kaulitse marsipaani isoksi levyksi leivinpaperin päällä. Nosta levy kakun
päälle ja tasoita ilmakuplat sekä muut epätasaisuudet pois. Leikkaa
ylimääräinen massa reunoilta terävällä veitsellä. Koristele valkoisilla
sokerimassasta pyöritetyillä ”helmillä” kakun reunat, aseta kruunu kakun
keskelle ja viimeistele tomusokeri-hunnulla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti