tiistai 1. marraskuuta 2016

Pätkistäytteinen LPS-kakku

Tällainen suklaaherkku tuli eräälle eläinrakkaalle Littlest Pet Shop- fanille tehtyä. Pohjana tuttu ja turvallinen sekä maailman parhaaksikin usein tituleerattu Suklaapossun mehevä kakkupohja ja välissä suklaamousse Pätkiksistä:

  • pussillinen Pätkiksiä, noin 140 g
  • 50 g suklaata (tummaa tai vaaleaa makusi mukaan)
  • 0,5 dl kuohukermaa
  • 2 dl vispikermaa
  • 100 g suklaatuorejuustoa (maustamatonkin käy)
  • 1 tl piparminttuaromia
  • kaksi liivatetta
  • 1 rkl vettä
  • kourallinen Pätkiksiä rouhittuna/raastettuna 
  •  Pilko suklaat ja laita ne kuohukerman kanssa teräksiseen kulhoon. Nosta se vesihauteen päälle. Sulata suklaat kermaan. Älä turhaan sekoita suklaita, annan niiden sulaa rauhassa itsekseen kermaan.
  • Kun suklaat ja kerma ovat sulanneet yhteen, nosta kuppi pois vesihauteesta ja sekoita tasaiseksi. Jätä jäähtymään pöydälle. Nosta tarvittaessa jääkaappiin jäähtymään loppuvaiheessa, sillä seos vatkautuu parhaiten kylmänä.
  • Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa vispikerma vaahdoksi sähkövatkaimella omassa kupissa. Vatkaa kylmä pätkis-suklaakerma vaahdoksi, niin että suklaakerma vaalenee, mutta älä kuitenkaan ylivatkaa. Sekoita sitten joukkoon suklaatuorejuusto, johon olet sekoittanut ensin piparminttuaromin.
  • Liota liivatteita kylmässä vedessä n. 7 min.
  • Sulata liivatteet nesteeseen ja kaada norona suklaakermatuorejuusto-seokseen samalla sekoittaen. Kääntele joukkoon vaahdotettu vispikerma ja lopuksi rouhittu tai raastettu Pätkis-kourallinen. Täytä kakku ja laita jääkaappiin jähmettymään n. 4 tunniksi tai vaikka yön yli.









  • Voikreemin laitoin vielä kakun päälle ennen sokerimassalla kuorruttamista.





    Ei kommentteja:

    Lähetä kommentti