Tällainen suklaaherkku tuli eräälle eläinrakkaalle Littlest Pet Shop- fanille tehtyä. Pohjana tuttu ja turvallinen sekä maailman parhaaksikin usein tituleerattu Suklaapossun mehevä kakkupohja ja välissä suklaamousse Pätkiksistä:
- pussillinen Pätkiksiä, noin 140 g
-
50 g suklaata (tummaa tai vaaleaa makusi mukaan)
-
0,5 dl kuohukermaa
-
2 dl vispikermaa
-
100 g suklaatuorejuustoa (maustamatonkin käy)
- 1 tl piparminttuaromia
-
kaksi liivatetta
- 1 rkl vettä
- kourallinen Pätkiksiä rouhittuna/raastettuna
Pilko suklaat ja laita ne kuohukerman kanssa
teräksiseen kulhoon. Nosta se vesihauteen päälle. Sulata suklaat
kermaan. Älä turhaan sekoita suklaita, annan niiden sulaa
rauhassa itsekseen kermaan.
Kun suklaat ja kerma ovat sulanneet yhteen, nosta kuppi pois
vesihauteesta ja sekoita tasaiseksi. Jätä jäähtymään pöydälle. Nosta tarvittaessa
jääkaappiin jäähtymään loppuvaiheessa, sillä seos vatkautuu parhaiten
kylmänä.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa vispikerma
vaahdoksi sähkövatkaimella omassa kupissa. Vatkaa kylmä
pätkis-suklaakerma vaahdoksi, niin että suklaakerma vaalenee, mutta älä kuitenkaan ylivatkaa. Sekoita sitten joukkoon suklaatuorejuusto, johon olet sekoittanut ensin piparminttuaromin.
Liota liivatteita kylmässä vedessä n. 7 min.
Sulata liivatteet nesteeseen ja kaada norona suklaakermatuorejuusto-seokseen samalla sekoittaen. Kääntele
joukkoon vaahdotettu vispikerma ja lopuksi rouhittu tai raastettu Pätkis-kourallinen. Täytä kakku ja laita jääkaappiin jähmettymään n. 4 tunniksi tai vaikka yön yli.
Voikreemin laitoin vielä kakun päälle ennen sokerimassalla kuorruttamista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti