Pohja | |||||||||||||
200 g | voita | ||||||||||||
200 g | taloussuklaata | ||||||||||||
4 | munaa | ||||||||||||
2 dl | sokeria | ||||||||||||
2 1/2 dl | vehnäjauhoja | ||||||||||||
1 tl | leivinjauhetta | ||||||||||||
1 prk (300 g) | aprikoosimarmelaadia tai -hilloa |
Kuorrutukseen |
||
100 g | taloussuklaata | |
1 tl | voita | |
1/2 dl | kevytkermaa | |
Pinnalle |
hasselpähkinöitä |
Aloita kakun valmistaminen mittaamalla voi ja suklaa kattilaan. Sulata alhaisella lämmöllä.
Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon varovasti nostellen jauho-leivinjauheseos ja jäähdytetty voi-suklaasula esim. nuolijalla.
Kaada kakkutaikina voideltuun ja korppujauhotettuun 3 l:n tasapohjaiseen alumiinivuokaan. Paista kakkua uunin ala- tai keskiosassa ensin 175 asteessa 30 minuutin ajan. Alenna sitten lämpö 150 asteeseen ja jatka paistamista vielä n.40 min. Kumoa pohja hiukan jäähtyneenä. Leikkaa vasta täysin jäähtyneenä kolmeen
osaan. Levitä 2/3 marmeladista kahteen väliin. Sivele kakun pinta
ohuesti lopulla marmelaadilla. Sulata kuorrutuksen suklaa ja voi kattilassa alhaisella lämmöllä.
Lisää kattilaan kerma. Sekoita ja jäähdytä hieman. Kaada kuorrutus kakun päälle ja
reunoille.
Keitä hasselpähkinöitä
vedessä hetken aikaa. Kuori pähkinät veitsen avulla. Aseta pähkinät
jäähtyneenä sacherkakun pinnalle. Koristele vielä suklaalastuilla tai -koristeilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti