Seuraavassa teille tämän hetkinen lempireseptini, jonka olette toki voineet löytää myös Koko Suomi leipoo- sivustoltakin. Nimittäin tämä resepti oli vallan voitokas kyseisessä kisassa 2. tuotantokaudella ja muunneltavissa niin moneen eri makuun eri mieltymysten mukaan. Myös koristelussa on rajattomat mahdollisuudet, joten ei kun mielikuvitusta peliin vaan! Vaikka kakun teko on varsin monivaiheinen, älkää antako sen hämätä... Lopputulos kruunaa kyllä kaiken vaivan!
Anun vadelmainen
herukkamoussekakku
Pohja:
2 dl sokeria
100 g mantelijauhetta
50 g vehnäjauhoja
50 g perunajauhoja
1½ tl unikonsiemeniä
2 rkl voisulaa
3 kananmunaa
2 munanvalkuaista
2 rkl sokeria
Kuumenna uuni 210 asteeseen. Sekoita kuivat aineet kulhossa.
Muodosta kuoppa jauhojen keskelle ja riko munat (3 kpl) siihen. Sekoita munat
jauhojen joukkoon.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää siihen
loppuvaiheessa 2 rkl sokeria. Nostele valkuaisvaahto toisen seoksen joukkoon.
Lisää lopuksi jäähtynyt voisula mukaan.
Vuoraa pelti leivinpaperilla. Kaada pohjataikina pellille ja
levitä tasaiseksi. Paista uunissa n. 10 minuuttia. Jäähdytä ja leikkaa pohjasta
tarvitsemasi kokoinen pala = irtopohjavuoan pohja. Laita voipaperia
irtopohjavuoan pohjalle ja reunusmuovinauhaa reunoille. Aseta sitten kakkupohja
vuoan pohjalle.
Valmista ensimmäinen
täyte.
Täyte 1:
3 dl vadelmia
1,5 dl mustaherukoita
5 liivatetta
4 dl kuohukermaa
1 dl sokeria
Laita liivatelehdet
kylmään veteen pehmenemään. Murskaa marjat blenderissä ja siivilöi seos. Säästä
sileä marjasose. Kuumenna pieni määrä sosetta kattilassa ja liuota vedestä
puristetut liivatteet kuumaan marjasoseeseen. Kaada se lopun marjasoseen sekaan
ja sekoita. Anna jäähtyä.
Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi ja lisää lopuksi sokeri
mukaan. Nostele varovasti kaavinta apuna käyttäen jäähtynyt marjasose
vaahdotetun kerman joukkoon. Kaada tasaisesti pohjan päälle, tasoita pinta
lastalla ja laita pakastimeen 20 minuutiksi.
Tee sillä aikaa toinen täyte.
Täyte 2:
4 dl vispikermaa
150 g valkosuklaata
125 g maitorahkaa
1 rkl sitruunanmehua
3 liivatelehteä
½ vaniljatangon siemenet
½ tl raastettua vaniljatankoa (Bourbon)
1 dl vadelmia
Sulata suklaa ja jätä se jäähtymään. Laita liivatteet
kylmään veteen pehmenemään. Vatkaa kerma vaniljan siementen ja raastetun
vaniljatangon kera vaahdoksi ja kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi. Sulata liivatteet sitruunamehuun
ja jäähdytä hetki. Sekoita nopeasti jäähtynyt suklaa rahkan kanssa. Lisää
liivateliemi ohuena nauhana suklaa-rahkaseokseen
koko ajan sekoittaen voimakkaasti. Kääntele sitten kermavaahto varoen mukaan.
Ota kakku pakastimesta. Laita tuoreita vadelmia kakun
reunoille ja kaada valkosuklaatäyte vuokaan niiden päälle. Tasoita pinta
lastalla ja laita uudelleen pakastimeen.
Valmista kiille.
Kiille:
2 dl vadelmia
½ dl mustaherukoita
½ dl punaherukoita
1 dl vettä
4 rkl sokeria
4 liivatelehteä
Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Painele marjat
siivilän läpi ja ota sose talteen. Lisää
sekaan vesi. Ota osa soseesta kattilaan, lisää sokeri ja kuumenna kiehuvaksi.
Liuota puristetut liivatteet ja sekoita liivateseos lopun marjasoseen kanssa.
Anna jäähtyä ja kaada sitten jähmettyneen täytteen päälle. Laita takaisin
pakastimeen.
Koristelu:
mustaherukka-/punaherukkaterttuja
vadelmia
sitruunamelissan lehtiä
120 g valkosuklaata
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti