sunnuntai 30. marraskuuta 2014

Anun vadelmainen herukkamoussekakku


Seuraavassa teille tämän hetkinen lempireseptini, jonka olette toki voineet löytää myös Koko Suomi leipoo- sivustoltakin. Nimittäin tämä resepti oli vallan voitokas kyseisessä kisassa 2. tuotantokaudella ja muunneltavissa niin moneen eri makuun eri mieltymysten mukaan. Myös koristelussa on rajattomat mahdollisuudet, joten ei kun mielikuvitusta peliin vaan! Vaikka kakun teko on varsin monivaiheinen, älkää antako sen hämätä... Lopputulos kruunaa kyllä kaiken vaivan!




Anun vadelmainen herukkamoussekakku

Pohja:
2 dl sokeria
100 g mantelijauhetta
50 g vehnäjauhoja
50 g perunajauhoja
1½ tl unikonsiemeniä
2 rkl voisulaa
3 kananmunaa

2 munanvalkuaista 
2 rkl sokeria
Kuumenna uuni 210 asteeseen. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Muodosta kuoppa jauhojen keskelle ja riko munat (3 kpl) siihen. Sekoita munat jauhojen joukkoon.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää siihen loppuvaiheessa 2 rkl sokeria. Nostele valkuaisvaahto toisen seoksen joukkoon. Lisää lopuksi jäähtynyt voisula mukaan.
Vuoraa pelti leivinpaperilla. Kaada pohjataikina pellille ja levitä tasaiseksi. Paista uunissa n. 10 minuuttia. Jäähdytä ja leikkaa pohjasta tarvitsemasi kokoinen pala = irtopohjavuoan pohja. Laita voipaperia irtopohjavuoan pohjalle ja reunusmuovinauhaa reunoille. Aseta sitten kakkupohja vuoan pohjalle.
Valmista  ensimmäinen täyte.

Täyte 1:
3 dl vadelmia
1,5 dl mustaherukoita
5 liivatetta
4 dl kuohukermaa
1 dl sokeria
 Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään. Murskaa marjat blenderissä ja siivilöi seos. Säästä sileä marjasose. Kuumenna pieni määrä sosetta kattilassa ja liuota vedestä puristetut liivatteet kuumaan marjasoseeseen. Kaada se lopun marjasoseen sekaan ja sekoita.  Anna jäähtyä.
Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi ja lisää lopuksi sokeri mukaan. Nostele varovasti kaavinta apuna käyttäen jäähtynyt marjasose vaahdotetun kerman joukkoon. Kaada tasaisesti pohjan päälle, tasoita pinta lastalla ja laita pakastimeen 20 minuutiksi.  Tee sillä aikaa toinen täyte.

Täyte 2:
4 dl vispikermaa
150 g valkosuklaata
125 g maitorahkaa
1 rkl sitruunanmehua
3 liivatelehteä
½ vaniljatangon siemenet
½ tl raastettua vaniljatankoa (Bourbon)

1 dl vadelmia

Sulata suklaa ja jätä se jäähtymään. Laita liivatteet kylmään veteen pehmenemään. Vatkaa kerma vaniljan siementen ja raastetun vaniljatangon kera vaahdoksi ja kuumenna sitruunamehu  kiehuvaksi. Sulata liivatteet sitruunamehuun ja jäähdytä hetki. Sekoita nopeasti jäähtynyt suklaa rahkan kanssa. Lisää liivateliemi ohuena  nauhana suklaa-rahkaseokseen koko ajan sekoittaen voimakkaasti. Kääntele sitten kermavaahto varoen mukaan.
Ota kakku pakastimesta. Laita tuoreita vadelmia kakun reunoille ja kaada valkosuklaatäyte vuokaan niiden päälle. Tasoita pinta lastalla ja laita uudelleen pakastimeen.
Valmista kiille.

Kiille:
2 dl vadelmia
½ dl mustaherukoita
½ dl punaherukoita
1 dl vettä
4 rkl sokeria
4 liivatelehteä
Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Painele marjat siivilän läpi ja ota sose talteen.  Lisää sekaan vesi. Ota osa soseesta kattilaan, lisää sokeri ja kuumenna kiehuvaksi. Liuota puristetut liivatteet ja sekoita liivateseos lopun marjasoseen kanssa. Anna jäähtyä ja kaada sitten jähmettyneen täytteen päälle. Laita takaisin pakastimeen.

Koristelu:
mustaherukka-/punaherukkaterttuja
vadelmia
sitruunamelissan lehtiä
120 g valkosuklaata


Kuvia kyseisestä kakusta sen eri muodoissaan:





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti