Ollaan mieheni kanssa jo jokunen viikko puhuttu, että blinit voisivat maistua pitkästä aikaa. Itse en niin suuren suuri tattarijauhojen ystävä ole, joten ehdotin, että entäpä jos tehtäisiinkin sellainen suolainen vohvelitaikina mieluummin ja kokeiltaisiin sellaista mädin ja sipulin kanssa. Ajatus kelpasi ja niinpä paistoimme yhtenä lomailtana sellaisia.
Suolainen vohvelitaikina:
3 dl maitoa
1 dl kuohukermaa
1 dl
isokuplaista kivennäisvettä
4 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1 tl suolaa
50 g
sulatettua voita
Vatkaa munien rakenne rikki, lisää maito, kerma ja
kivennäisvesi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vispaten nesteeseen.
Lisää sulatettu voi. Anna taikinan turvota vähintään
puoli tuntia. Paista vohvelipannulla kullanruskeiksi.
Valmiin vohvelin päälle laitettiin kylmäsavulohta, sipulisilppua, smetanaa ja mätiä. Ja olipa muuten herkkua!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti