Muruseos:
8 dl vehnäjauhoja
3 dl ruokokidesokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
3 tl vaniljasokeria
250 g juoksevaa margariinia
Pohjataikina:
n. 2/3 muruseoksesta
2 dl piimää
1 kananmuna
Täyte:
1 l raparperipaloja
1 prk (250g) maitorahkaa
1 prk (250g) Makea mansikka- maustettua rahkaa
2 dl ruokokidesokeria
2 kananmunaa
3 tl vaniljasokeria
Pinnalle:
1/3 muruseoksesta
Sekoita muruseoksen kuivat aineet keskenään ja lisää lopuksi margariini. Jaa seos kahteen kulhoon. Käytä muruseoksesta 2/3 pohjataikinaan. Jätä kolmannes pinnalle ripoteltavaksi.
Lisää pohjataikinaan keskenään sekoitetut piimä ja kananmuna. Levitä seos leivinpaperoidulle uunipellille tasaisesti.
Ripottele taikinan päälle n. litra raparperipaloja. Myös mitkä tahansa marjat tai omenakuutiot käyvät niin halutessasi.
Sekoita keskenään rahkat, sokeri, kananmunat ja vaniljasokeri. Kaada seos piirakan päälle. Ripottele lopuksi muruseos pinnalle ja paista uunissa 175 asteessa n. 45 minuuttia. Koristele tuoreilla mansikoilla ja tarjoa piirakan seurana halutessasi vaniljajäätelöä tai -kastiketta. Minusta se ei kaivannut mitään kummempaa kylkeen, pelkät mansikat sopivat loistavasti seuralaiseksi!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti