Sirkus tuli n. 3 viikkoa sitten jo perinteeksi muodostuneena kaupunkiimme. Pienimmäisellemme oli luvattu, että hän pääsee sinne tänäkin vuonna. Valitettavasti suunnitelmiin tuli liian monta muutosta eikä sirkusreissu hänen harmikseen onnistunutkaan. Sovittiin, että tytär saa leipoa siitä hyvästä ja koristella oikein värikkäitä sirkus-kuppikakkuja. Tällaisia hän sitten touhusi rouhien pähkinätkin suuren suurella veitsellä eikä harmituksesta enää sen jälkeen ollut tietoakaan!
Pecanpähkinä-sitruunakuppikakut
(n. 46 kpl minikuppikakkuja)
taikina:
3½ dl vehnäjauhoja
2 dl hienosokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
2 dl hienosokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
hyppysellinen suolaa
½ tl raastettua vaniljatankoa
3/4 dl rouhittuja pecanpähkinöitä
100 g voita
1½ dl mascarponejuustoa
100 g voita
1½ dl mascarponejuustoa
4 tl lemon curdia
2 rkl maitoa
2 kananmunaa
Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään kulhossa.
Sulata voi ja vispaa se kanamunan sekä mascarponen kanssa sekaisin toisessa kulhossa. Lisää maito.
Yhdistä jauhoseos ja voi-muna-mascarponeseos nuolijalla käännellen tasaiseksi taikinaksi.
2 kananmunaa
Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään kulhossa.
Sulata voi ja vispaa se kanamunan sekä mascarponen kanssa sekaisin toisessa kulhossa. Lisää maito.
Yhdistä jauhoseos ja voi-muna-mascarponeseos nuolijalla käännellen tasaiseksi taikinaksi.
Laita paperiset muffinivuoat minimuffinipellille.
Annostele taikinaa reilu teelusikallinen jokaiseen vuokaan.
Paista muffineja uunin keskitasolla 175 asteessa noin 15 minuuttia.
Anna jäähtyä kunnolla ennen kuorruttamista.
Annostele taikinaa reilu teelusikallinen jokaiseen vuokaan.
Paista muffineja uunin keskitasolla 175 asteessa noin 15 minuuttia.
Anna jäähtyä kunnolla ennen kuorruttamista.
kuorrute:
1 prk Flora vanillaa
elintarvikeväriä
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti