Maku.fi- sivustolta löytyy mitä ihanampia reseptejä kokeiltavaksi. Tämänkin ohjeen löysin sieltä. Pienin muutoksin sen kumminkin kotisillani valmistin.
Kakkutaikina:
Kakkutaikina:
300 g voita
5½ dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
3 tl vaniljasokeria
1 dl kaakaojauhetta
4 kananmunaa
100 g maitosuklaata rouhittuna
2 isoa Daim-patukkaa
3 dl vehnäjauhoja
3 tl vaniljasokeria
1 dl kaakaojauhetta
4 kananmunaa
100 g maitosuklaata rouhittuna
2 isoa Daim-patukkaa
Koristeluun:
tomusokeria
1 pieni Daim-patukka
1 pieni Daim-patukka
tuoreita marjoja, esim. vadelmia, mansikoita, pensasmustikoita
Sulata rasva kattilassa ja sekoita joukkoon sokeri. Sekoita
kuivat aineet keskenään ja lisää ne rasva-sokeriseokseen puuhaarukalla voimakkaasti
sekoittaen. Kun seos on jäähtynyt, lisää kananmunat yksitellen hyvin
sekoittaen. Kääntele taikinaan lopuksi rouhittu suklaa ja Daim-murut.
Kaada taikina voideltuun vuokaan. Paista
180-asteisessa uunissa 30-35 minuuttia. Piiras saa jäädä kostean
meheväksi keskeltä mutakakun tyyliin.
Jäähdytä hyvin ja leikkaa pieniksi paloiksi. Koristele tomusokerihunnulla, tuoreilla marjoilla ja halutessasi Daim-rouheella, jonka itse jätin tällä kertaa kokonaan pois. Myös nokare kermavaahtoa tasapainottaa hienosti muutoin melko raskasta kakkua.
Isoa palaa ei tarvinnut ahmia, pienikin palanen tyydytti suklaakakkuhimon vallan mainiosti!
Herkullista!
Ihanaa juhannusta myös samalla kaikille!
Jäähdytä hyvin ja leikkaa pieniksi paloiksi. Koristele tomusokerihunnulla, tuoreilla marjoilla ja halutessasi Daim-rouheella, jonka itse jätin tällä kertaa kokonaan pois. Myös nokare kermavaahtoa tasapainottaa hienosti muutoin melko raskasta kakkua.
Isoa palaa ei tarvinnut ahmia, pienikin palanen tyydytti suklaakakkuhimon vallan mainiosti!
Herkullista!
Ihanaa juhannusta myös samalla kaikille!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti