torstai 18. kesäkuuta 2015

Mehevä suklaakakku Daim-twistillä

Maku.fi- sivustolta löytyy mitä ihanampia reseptejä kokeiltavaksi. Tämänkin ohjeen löysin sieltä. Pienin muutoksin sen kumminkin kotisillani valmistin.


Kakkutaikina:
300 g voita 
5½ dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
3 tl vaniljasokeria
1 dl kaakaojauhetta
4 kananmunaa
100 g maitosuklaata rouhittuna
2 isoa Daim-patukkaa  

Koristeluun:
tomusokeria
1 pieni Daim-patukka 
tuoreita marjoja, esim. vadelmia, mansikoita, pensasmustikoita


Sulata rasva kattilassa ja sekoita joukkoon sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne rasva-sokeriseokseen puuhaarukalla voimakkaasti sekoittaen. Kun seos on jäähtynyt, lisää kananmunat yksitellen hyvin sekoittaen. Kääntele taikinaan lopuksi rouhittu suklaa ja Daim-murut. Kaada taikina voideltuun vuokaan. Paista 180-asteisessa uunissa 30-35 minuuttia. Piiras saa jäädä kostean meheväksi keskeltä mutakakun tyyliin.

Jäähdytä hyvin ja leikkaa pieniksi paloiksi. Koristele tomusokerihunnulla, tuoreilla marjoilla ja halutessasi Daim-rouheella, jonka itse jätin tällä kertaa kokonaan pois. Myös nokare kermavaahtoa tasapainottaa hienosti muutoin melko raskasta kakkua.
Isoa palaa ei tarvinnut ahmia, pienikin palanen tyydytti suklaakakkuhimon vallan mainiosti!
Herkullista!

Ihanaa juhannusta myös samalla kaikille!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti