maanantai 14. syyskuuta 2015

Mansikkaa ja mascarponea

Olen melkeinpä järestään täyttänyt mansikka-täytekakut rahkaisella kermalla ja tuoreilla mansikoilla sekä kostuttanut vaniljasokerilla maustetulla maidolla. Tällä kertaa menin muutoin saman kaavan mukaan, mutta rahkakerman tilalle teinkin mascarponekerman, joka oli jämäkkää ja aivan eri makuista kuin mihin huushollissamme ollaan totuttu. Mascarponekermaa oli valtavan hyvä levittää kakun reunoille ja se jäi siihen nätisti, mikä oli itsellenikin yllätys. Kakku maistui erilaiselta, mutta minun mielestäni ihanan täyteläiseltä ja herkulliselta! 

Eikä kakkua juuri kyllä jäänyt kahvipöytäilyn jäljiltä... 




18 cm vuokaan tehdystä 3 kananmunan pohjasta tuli juuri passelin korkuinen ja täytteeseen sekä kuorrutukseen riitti hyvin seuraava määrä raaka-aineita:

3 dl vispikermaa
250 g mascarponejuustoa
½ tl vaniljajauhetta
3/4 dl tomusokeria 

Vispasin kerman ja sekoitin vatkaimella hurruuttaen mascarponen joukkoon. Maustoin vaniljalla ja tomusokerilla.









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti