Pitsaperjantai täyttyi taannoin kirjaimellisesti, kun väkerrettiin kaksi pellillistä pitsaa lasten toiveiden mukaan. Toiseen tuli mozzarellaa, tomaattia ja pestoa vain pohjalle. Toinen pitsa täytettiin tomaatilla, mozzarellalla, pepperonisiivuilla, sipulirenkailla ja pestolla sekä kruunattiin juustoraasteella.
Pohjana:
- 2,5 dl vettä
- 1 rkl sokeria
- 1 tl suolaa
- 25 g hiivaa
- 7-8 dl jauhoja
- 0,3 dl oliiviöljyä
Sekoita kädenlämpöiseen veteen sokeri ja suola. Lisää
hiiva ja sekoita, kunnes hiiva liukenee. Laita 6 dl jauhoja
laakeaan astiaan ja kaiva jauhojen keskelle kuoppa. Kaada kuoppaan
hiivaseos ja oliiviöljy. Alusta taikinaa jauhoja pikkuhiljaa lisäten.
Vaivaa taikinasta tasainen.
Anna taikinan kohota lämpimässä ja vedottomassa paikassa reilu tunti.
Kauli valmis taikina yhdeksi pellilliseksi. Levitä pesto ja asettele päälle täytteet sekä juusto. Paista 250-asteisessa uunissa, kunnes juusto on sulanut ja pizzan reunat ovat saaneet väriä.
Anna taikinan kohota lämpimässä ja vedottomassa paikassa reilu tunti.
Kauli valmis taikina yhdeksi pellilliseksi. Levitä pesto ja asettele päälle täytteet sekä juusto. Paista 250-asteisessa uunissa, kunnes juusto on sulanut ja pizzan reunat ovat saaneet väriä.
Päälle vielä tuoretta oreganoa... Namskis!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti