sunnuntai 20. syyskuuta 2015

"Raaka" sitruuna-lakritsijuustokakku

Kuopukseni toivoi taas eräänä lauantaina voivansa leipoa jotain. Mietittiin sitten mitä tehtäisiin, kunnes minä ehdotin jotain sitruunaista ja lakritsaista. Tyttären mielestä se oli hyvä idea, mutta hän halusi, että leivonnaista ei tarvitsisi paistaa vaan siitä tehtäisiin ns. raakakakku. Sitten etsittiin ohjeita pitkän aikaa, kunnes löydettiin ihana blogi Kaneliunelmia ja sahramin säikeitä. Siellä oli herkullisen näköinen ja kuuloinen juustokakku, jota päätettiin kokeilla. Ohje alkuperäisyydessään löytyy täältä.
 
Pienokaiseni teki kakun periaatteessa aivan yksin, minä autoin vain ohjeiden kanssa ja hieman annoin vinkkiä, mitä mitenkin kannattaa tehdä. Ja kylläpä olikin lopputuloksesta iloinen lapsukainen, joka tarjoili kakkua auliisti naapureidenkin maisteltavaksi ja pyysi mumminkin kahville!


Pohja: 
200 g sitruunatäytekeksejä
60 g voita
½ tl raastettua sitruunan kuorta


Täyte:
200 g sitruunatuorejuustoa
½ prk sitruunarahkaa
2 dl kermaa
vaniljakreemijauhetta (n. 1 rkl)


Päälle:
valmista lakritsikastiketta
sitruunatäytelakritsia (3 pötköä)
KICK-lakritsitoffeeta (2 patukkaa)
½ levy Fazerin sitruunavalkosuklaata (löytyy leivontaosastolta)
sitruunamelissan lehtiä
 
  •  Murskaa keksit esim. monitoimikoneessa ja sekoita joukkoon voisula. Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperia ja painele seos vuoan pohjalle ja reunoille. Laita jääkaappiin kovettumaan.
  • Valmista täyte. Vatkaa kerma ja sekoita joukkoon tuorejuusto ja rahka. Seoksesta tulee melko jämäkkää jo näinkin, mutta itse lisäsin yhden reilun ruokalusikallisen vaniljakreemijauhetta. Levitä täyte keksipohjalle heti jauheen lisäämisen jälkeen ja laita jääkaappiin jähmettymään useaksi tunniksi.
  • Koristele kakku juuri ennen tarjoilua. Pilko suklaa ja laku- sekä toffeepatukat. Nosta kakku tarjoiluvadille ja valuta päälle lakritsikastiketta. Ripottele kastikkeen päälle suklaa- ja lakritsipalat ja viimeistele sitruunamelissalla.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti