Sämpylöitä on ihana leipoa, kun niiden varioiminen on niin valtavan helppoa! Niihin voi melkeinpä laittaa mitä mielikuvitukseltaan keksii. ;)
Tällä kertaa leipä oli lopussa leipäkoristamme ja kello jo aika paljon illalla. Lapsille piti iltapalaakin laittaa. Joten otinpa ja tekaisin tällaisia pikasämpylöitä, joiden kanssa ei tarvinnut hiivalla puljata. Sämpylöistä tuli tosi hyviä ja ihanan pehmeitä ja niistä ei juuri aamupalallekaan jäänyt...
9 herkkusämpylää katosi pikimmiten parempiin suihin!
9 herkkusämpylää katosi pikimmiten parempiin suihin!
4 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
1 rkl leivinjauhetta
1 tl suolaa
2 rkl tummaa siirappia
2½ dl vettä
1 dl ruisjauhoja
1 rkl leivinjauhetta
1 tl suolaa
2 rkl tummaa siirappia
2½ dl vettä
Sekoita jauhot ja suola keskenään hyvin sekaisin. Lisää siirappi ja vesi. Sekoita puuhaarukalla taikinaksi. Pyörittele jauhotetuin käsin palloiksi tai nostele vesilasissa kastetulla lusikalla kokkareita pellille leivinpaperin päälle. Paista 200-asteessa n. 15 minuuttia. Nautiskele voin kera, kylmän maitolasin äärellä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti