sunnuntai 11. lokakuuta 2015

Punaherukka-kinuskimoussetäytekakku

Tekila's bakery on blogi, jossa vierailen nykyisin useasti. Löysin sieltä myös ihanan kinuskimoussen ohjeen, jota olen hyödyntänyt jo monessa kakussa. 

Tässä työkaverilleni tekemässä kakussa käytin kinuskimoussea ja sen kaveriksi raikastamaan punaherukkamoussea. Makuyhdistelmä oli mielestäni oikein onnistunut. Kakkupohjana mantelinen kääretorttupohja nelin kappalein.


Pohja:

4 kananmunaa
1 dl sokeria
50 g mantelijauhetta
3/4 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
3/4 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri kestäväksi vaahdoksi. Sekoita mantelijauhe ja muut kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoseos vaahdon joukkoon varovasti nostellen. Levitä taikina voidellun leivinpaperin päälle uunipannulle tasaiseksi. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla 7- 10 minuuttia. Kumoa valmis torttupohja sokeroidun leivinpaperin päälle.



Kinuskimousse:

1,5 dl kuohukermaa
1,5 dl fariinisokeria

2 dl vispikermaa
75 g maustamatonta tuorejuustoa
1 tl vaniljajauhetta

5 liivatelehteä
1 rkl vettä


Keitä fariinisokeria ja kuohukermaa kattilassa muutama minuutti, ei kuitenkaan kinuskiksi saakka. Jäähdytä ja nosta sitten jääkaappiin kylmenemään ihan kylmäksi asti. 

Vatkaa kerma vaahdoksi. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Vatkaa "kinuskia" vatkaimella tovi, kunnes se alkaa muuttua kermaksi. Älä ylivatkaa kumminkaan. Sekoita joukkoon tuorejuusto, johon on ensin sekoitettu vaniljajauhe. Vatkaa tasaiseksi. Kiehauta liivatteet tilkassa vettä ja kaada norona kinuskikermaan. Nostele vatkattu kerma joukkoon.



Punaherukkamousse:

  10 liivatelehteä
 5 dl kotimaisia punaherukoita
  8 dl kuohukermaa
  2 dl sokeria
1 tl vaniljajauhetta
 
 
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Murskaa marjat tehosekoittimessa ja siivilöi seos sileäksi soseeksi. Kuumenna pieni määrä sosetta kattilassa. Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota ne kuumaan marjasoseeseen. Kaada liivateseos lopun sileän soseen sekaan ja sekoita hyvin. Jäähdytä tarvittaessa hieman. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi ja lisää loppuvaiheessa sokeri. Nostele varovasti kaavinta apuna käyttäen marjasose vaahdotetun kerman joukkoon. Anna jähmettyä täytteen kylmässä sen aikaa, että sitä on helppo laittaa kakkukerrosten väliin eikä se valu reunoja pitkin pois.
 
Kyseisen kakun kokosin niin, että joka toinen kerros oli puneherukka- ja joka toinen kinuskimoussea. Leikkauspinta kakussa oli kaunis ja kerrokset näkyivät hyvin.
 






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti