Rakastan juustokakkuja!
Ja ennen kaikkea paistettavia sellaisia!
Tässä yksi aivan loistava resepti, jota voi varioida marjoilla tai hedelmillä mielensä tai mielihalujensa mukaan.
Pohja:
150 g digestivekeksejä
1 dl vehnäjauhoja
100 g voita
1 rkl kermaa
150 g digestivekeksejä
1 dl vehnäjauhoja
100 g voita
1 rkl kermaa
Hienonna digestivekeksit monitoimikoneella. Sekoita joukkoon vehnäjauhot. Sulata voi ja yhdistä keksi-jauhoseoksen kanssa. Lisää sitten kerma. Sekoita tasaiseksi. Painele keksiseos voidellun vuoan pohjalle ja reunoille. Laita täytteen teon ajaksi kylmään.
Täyte:
200g maustamatonta tuorejuustoa
200g ranskankermaa
400g maitorahkaa
2 rkl limemehua
2½ dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
½ tl raastettua sitruunankuorta
½ dl perunajauhoja
½ tl raastettua sitruunankuorta
½ dl perunajauhoja
4 kananmunaa
Sekoita tuorejuusto ja maitorahka isossa kulhossa tasaiseksi sähkövatkaimella. Lisää massaan sokerit, sitruunankuori ja limemehu. Sekoita tasaiseksi. Siivilöi perunajauhot mukaan ja sekoita taas hyvin. Lisää lopuksi kananmunat ja vatkaa muutama minuutti, jotta seos kuohkeutuu.
Sekoita tuorejuusto ja maitorahka isossa kulhossa tasaiseksi sähkövatkaimella. Lisää massaan sokerit, sitruunankuori ja limemehu. Sekoita tasaiseksi. Siivilöi perunajauhot mukaan ja sekoita taas hyvin. Lisää lopuksi kananmunat ja vatkaa muutama minuutti, jotta seos kuohkeutuu.
Kaada täyte pohjan päälle.
Paista 175 asteisen uunin alatasolla 50-60min. Pidä kakun pintaa silmällä paiston aikana, ja jos näyttää että pinta alkaa ruskettua liikaa, voit peittää sen lopussa muutamaksi minuutiksi leivinpaperilla.
Irroita kakku vuoasta vasta jäähtyneenä!
Laita tuoreita pensasmustikoita tai metsämustikoita runsaasti kakun päälle. Tee hyytelösokerista kiille ja valuta sitä mustikoiden päälle. Koristele sitruunamelissalla.
Nauti hyvällä omalla tunnolla!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti