keskiviikko 25. marraskuuta 2015

Marengin, vadelman ja suklaan loistava liitto

Pirkka-lehdestä olen aikoinaan löytänyt ihanan reseptin vadelmaisista suklaakuppikakuista, jotka päällystetään marengilla. Olen tehnyt niitä useaan otteeseen ja välillä muokkaillut reseptiä sen mukaan, mitä sattuu kaapista milloinkin löytymään. Tämä alkuperäinen on kumminkin mielestäni paras! Ja siksi haluan jakaa sen teille muillekin, jos ette ole sattuneet tuota ohjetta vielä kokeilemaan!

Vadelmaiset suklaakuppikakut
15 kpl

150 g leivontamargariinia
1 1/2 dl sokeria
2 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
3/4 dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 prk (200 g) kermaviiliä
100 g valkosuklaata
100 g pakastevadelmia ( tuoreetkin tietysti käy)

Kuorrutus

4 kananmunan valkuaista
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria 
 

Lisäksi

15 paperista muffinivuokaa 
 
  • Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää munat joukkoon yksitellen samalla hyvin vatkaten. Sekoita keskenään vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Lisää jauhoseos taikinaan vuorotellen kermaviilin kanssa. Vältä turhaa sekoittamista. Lisää lopuksi karkeaksi rouhittu suklaa. 
  •  
  • Jaa taikina muffinivuokiin täyttäen noin 3/4 vuokien tilavuudesta. Paina jokaiseen muffiniin pari jäistä vadelmaa. Paista muffineja uunin keskitasolla 200 asteessa 15-18 minuuttia. Anna jäähtyä. 
  •  
  • Vaahdota valkuaiset. Lisää sokeri ja vaniljasokeri vatkaamisen loppupuolella vähän kerrallaan. Marenkivaahto on tarpeeksi kovaa, kun kulhon voi kääntää ylösalaisin vaahdon valumatta. 
  •  
  • Pursota marenkivaahto reiluiksi keoiksi muffinien päälle. Paista 200 asteessa 3-5 minuuttia, kunnes marenki on saanut hieman väriä. Tarjoa heti. 
  •  
  • Vinkki! Voit valmistaa vadelma-suklaakuppikakut kuorrutusta vaille valmiiksi tarjoamista edeltävänä päivänä. Kuorruta kuppikakut juuri ennen tarjoamista. Voit myös pakastaa kuppikakut ilman kuorrutusta. 


Kuvissa olevien kuppikakkujen teossa olen käyttänyt gluteenitonta jauhoseosta tavallisten vehnäjauhojen sijaan. Nousivat hurjan hyvin ja maistuivatkin hyvältä! Ainut vain, että murenivat hieman, kuten gluteenittomat leivonnaiset toisinaan tekevät. Mutta sepä ei makuun vaikuttanut minusta ainakaan!




1 kommentti: