Olen usein tehnyt tällä samaisella reseptilläni pieniä yksittäisiä annospiiraita. Tällä erää en jaksanut laiskuuttani kumminkaan alkaa pohjataikinaa palastelemaan ja jokaikistä pikkupalaa muffinivuokiin painelemaan. Joten päätin tehdä isomman piiraan. Siitä tuli toki saman makuinen kuin pienistäkin, mutta jotain "pientä" siitä puuttui...? Liekö se sitten ollut vain se pieni... ;) Niinhän sitä sanotaan, että pieni on kaunista! Pätee ilmeisesti toisinaan makuunkin.
Pohja:
125 g maitorahkaa
125 g pehmeää voita
2½ dl gluteenitonta jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta
Sekoita maitorahka ja pehmeä voi keskenään. Sekoita
leivinjauhe gluteenittomiin jauhoihin ja siivilöi rahka-voiseokseen. Vaivaa
tasaiseksi taikinaksi. Laita kylmään jäähtymään. Valmistele piirakan täyte
sillä aikaa.
Täyte:
250 g broilerin fileesuikaleita
mustapippuria rouhittuna
2 rkl soijakastiketta
2 rkl makeaa chilikastiketta
suolaa maun mukaan
juoksevaa rasvaa paistamiseen
150 g vuohenjuustoa
1½ dl kuohukermaa
1-2 kananmunaa
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
Paista broilerit pannulla kypsiksi ja mausta. Sekoita kerma ja munat sekä suola ja pippuri
keskenään. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Ota taikina kylmästä. Painele taikina tasaisesti voideltuun piirasvuokaan, pohjalle ja reunoille. Esipaista
leivonnaista n. 8 minuutin ajan. Täytä se sitten broilerilla ja kaada
kerma-munaseosta päälle. Leikkaa vuohenjuustotangosta ohuet kiekot muiden
täytteiden päälle ja paista uunissa, kunnes piiras on kullanruskea ( n. 25 min.).
Koristeluun:
1,5 dl paholaisenhilloa
rucolaa
Ota valmis piiras hieman jäähtyneenä vuoasta pois ja
koristele rucolan lehdillä sekä paholaisenhillolla.
Oi, kaikki missä on vuohenjuustoa saa veden kielelle, nam! :P
VastaaPoistaT: Serkusten suklaaunelma blogi