torstai 11. helmikuuta 2016

Mansikka-vadelmakakku

Mansikkamousse:

n. 3 dl tuoremansikkasosetta
1½ dl sokeria
4 dl kuohukermaa vaahdotettuna
½ tl vaniljajauhetta ( tai ½ vaniljatangon siemenet)
6 liivatelehteä

Soseuta mansikat sauvasekottimella ja lisää sokeri. Vaahdota kerma kovaksi vaahdoksi vaniljan kanssa. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Ota mansikkasoseesta n. 2 rkl kattilaan liivatteiden sulattamista varten.

Laita leivinpaperi irtopohjavuokaan ja kakkupohjalevy sen päälle. Jos sinulla on reunusmuovinauhaa, kieputa sitä vuoan sisälle. Voit myös leikata leivinpaperista suikaleet, jotka laitat samoin vuokaan sisäreunoille. Tämä ei ole välttämätön toimenpide, mutta saa aikaan siistit kakun reunat, kun kakku irroitetaan vuoasta.

Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja sulata ne kiehuvaan marjasoseeseen. Kaada liivateseos loppuun marjasoseeseen samalla hyvin sekoittaen. Kääntele liivate-marjaseos kermavaahdon sekaan tasaisesti ja kaada täyte vuokaan. Laita pakastimeen jähmettymään n. ½ tunniksi. Jääkaapissa jähmettyminen kestää n. 4 tuntia. 


Kun mansikkamoussekerros on jähmettynyt, tee vadelmamousse samaisella ohjeella:

  4 dl vadelmia
5 liivatetta
4 dl kuohukermaa
1 dl sokeria

 Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään. Murskaa vadelmat blenderissä ja siivilöi seos. Säästä sileä marjasose. Kuumenna pieni määrä sosetta kattilassa ja liuota vedestä puristetut liivatteet kuumaan marjasoseeseen. Kaada se lopun marjasoseen sekaan ja sekoita.  Anna jäähtyä.

Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi ja lisää lopuksi sokeri mukaan. Nostele varovasti kaavinta apuna käyttäen jäähtynyt marjasose vaahdotetun kerman joukkoon. Kaada tasaisesti pohjan päälle, tasoita pinta lastalla ja laita pakastimeen ½ tunniksi hyytymään.

Ota kakku vuoasta, kun se on jähmettynyt kokonaisuudessaan hyvin. Poista reunakalvot tai reunuspaperit varovasti. Koristele esim. tuoreilla marjoilla, pienillä marengeilla, sitruunamelissalla ja valkoisilla sokerihelmillä.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti