Mansikkamousse:
n. 3 dl tuoremansikkasosetta
1½ dl sokeria
4 dl kuohukermaa vaahdotettuna
½ tl vaniljajauhetta ( tai ½ vaniljatangon siemenet)
6 liivatelehteä
Soseuta mansikat sauvasekottimella ja lisää sokeri. Vaahdota kerma
kovaksi vaahdoksi vaniljan kanssa. Laita liivatteet kylmään veteen
likoamaan. Ota mansikkasoseesta n. 2 rkl kattilaan liivatteiden
sulattamista varten.
Laita leivinpaperi irtopohjavuokaan ja kakkupohjalevy sen
päälle. Jos sinulla on reunusmuovinauhaa, kieputa sitä vuoan sisälle.
Voit myös leikata leivinpaperista suikaleet, jotka laitat samoin vuokaan
sisäreunoille. Tämä ei ole välttämätön toimenpide, mutta saa aikaan
siistit kakun reunat, kun kakku irroitetaan vuoasta.
Purista
liivatteista ylimääräinen vesi pois ja sulata ne kiehuvaan
marjasoseeseen. Kaada liivateseos loppuun marjasoseeseen samalla hyvin
sekoittaen. Kääntele liivate-marjaseos kermavaahdon sekaan tasaisesti ja
kaada täyte vuokaan. Laita pakastimeen jähmettymään n. ½ tunniksi.
Jääkaapissa jähmettyminen kestää n. 4 tuntia.
Kun mansikkamoussekerros on jähmettynyt, tee vadelmamousse samaisella ohjeella:
4 dl vadelmia
5 liivatetta
4 dl kuohukermaa
1 dl sokeria
Laita liivatelehdet
kylmään veteen pehmenemään. Murskaa vadelmat blenderissä ja siivilöi seos. Säästä
sileä marjasose. Kuumenna pieni määrä sosetta kattilassa ja liuota vedestä
puristetut liivatteet kuumaan marjasoseeseen. Kaada se lopun marjasoseen sekaan
ja sekoita. Anna jäähtyä.
Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi ja lisää lopuksi sokeri
mukaan. Nostele varovasti kaavinta apuna käyttäen jäähtynyt marjasose
vaahdotetun kerman joukkoon. Kaada tasaisesti pohjan päälle, tasoita pinta
lastalla ja laita pakastimeen ½ tunniksi hyytymään.
Ota kakku vuoasta, kun se on jähmettynyt kokonaisuudessaan hyvin. Poista reunakalvot tai reunuspaperit varovasti. Koristele esim. tuoreilla marjoilla, pienillä marengeilla, sitruunamelissalla ja valkoisilla sokerihelmillä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti