sunnuntai 28. helmikuuta 2016

Riisi-rieska

Vain hetki sitten poisnukkuneen mummon resepti on ollut jo vuosia käytössäni. Useimmiten teen riisi-rieskaa juhannukseksi, mutta viime vuosina rieskaa on tullut paisteltua paljon muulloinkin. Lapsetkin pitävät siitä kovasti, varsinkin munavoin kera. Parhaimmillaan rieska on uunituoreena, mutta hyvin se uppoaa sen teon jälkeisinäkin päivinä. Riisirieska on vielä helppo ja vaivaton tehdäkin. 


Pellilliseen tarvitset:

3 dl vettä
2 dl puuroriisiä
120 g voita

Keitä riisit kattilassa veden ja voin kanssa. Jäähdytä hyvin. Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen.
Lisää sitten muut ainekset mukaan:


5 dl maitoa
2 dl kaurahiutaleita
1 kahvikupillinen vehnäjauhoja
1 tl soodaa 
1 tl suolaa
2 kananmunaa
1 prk (2 dl) kermaviiliä
Kun taikina on tasaista, kaada se leivinpaperoidulle uunipellille. Paista n. 15 minuuttia 250 asteessa. Herkuttele hetken jäähdyttyään esim. munavoin kanssa! 
Namskis!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti