sunnuntai 7. helmikuuta 2016

Tädin kullalle!

Onpas hujahtanut taas tovi, kun viimeksi olen blogiani päivittänyt. Harmi. Olen nimittäin ollut taudin kaatamana sängyn pohjalla viime päivät melkoisen tiukasti. Ja sellainen pöpö olikin, että ei paljoa muuta jaksanut, kuin vaihtaa makuupaikkaa sängystä sohvalle ja takaisin. Ja kuinka minä tuosta makoilusta ahdistunkaan! Kun ei edes televisiota jaksanut katsoa... 

Mutta nyt taitaa tauteilu olla voiton puolella, ainakin sydämeni pohjasta toivon niin! Ja siitä kielii mielestäni erittäin hyvä mittari, kun jaksoin kumminkin leipoa tänään niin laskiaispullia kuin sitruunaisia kuppikakkujakin! Leipominen siis kirjaimellisesti toiminut terapianani tähän!  
 
Rakkaalle kummitytölle lähti viimeksi seuraavanlainen synttärikakku. Kakkupohjana on taasen se Suklaapossun mehevä kakkupohja, jota tuunasin tällä kertaa piparminttuaromilla, koska sankarin toiveena oli mahdollisimman minttusuklainen kakku.



Mielettömän mehevä suklaakakkupohja
22 cm vuokaan


Aineet:
125 g voita
50 g tummaa suklaata sulatettuna
1½ tl piparminttuaromia
1 dl rypsiöljyä
2 dl vettä
1½ dl ranskankermaa
3 kananmunaa
1½ dl sokeria
  1½ dl fariinisokeria
4.75 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
1 ½ tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
  ½ tl suolaa
½ tl vaniljajauhetta



Ohje:
Sulata voi ja suklaa mikrossa varovasti välillä sekoittaen. Sekoita joukkoon öljy, piparminttuaromi, vesi, ranskankerma, sokerit sekä kananmunat yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi, mutta älä vaivaa, jottei taikina sitkisty. Kaada taikina voideltuun n.22 cm irtopohjavuokaan. Paista 170 °C noin 55 minuuttia tai kunnes tikkuun ei jää kokeiltaessa taikinaa. Laita vuoan päälle folio paistamisen loppupuolella tarvittaessa, ettei pinta pala. Anna jäähtyä. 



Kakun väliin tein minttusuklaisen moussen.

4 dl vispikermaa
1/4 dl sokeria
250 g tummaa suklaata
1½ tl piparminttuaromia
½ dl Marianne crushia 

Mittaa kerma ja sokeri kulhoon ja vatkaa ne vaahdoksi. Sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoitellen. Mausta suklaasula piparminttuaromilla. Sekoita suklaasula kermavaahdon joukkoon huolellisesti. Kääntele joukkoon viimeisenä Marianne-rouhe. Täytä kakku.



Valmista kuorrutusta varten mintunvihreä diplomaattikreemi.

Diplomaattikreemi koostuu 50% vaniljakreemistä ja 50% kermavaahdosta. 

Vaniljakreemiin tarvitset:
  • 1,25dl vaniljakreemijauhetta
  • 2,5dl kylmää vettä

Valmista vaniljakreemi jauheesta pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita vaniljakreemijauhe veteen sähkövatkaimella muutamien minuuttien ajan.


Tarvitset lisäksi:
  • 2,5dl kermaa vaahdotettuna 
  • vihreää elintarvikeväriä

Vatkaa kerma vaahdoksi ja värjää haluamaasi sävyyn. Sekoita valmis kreemi kerman sekaan vispilällä tai nuolijaa apuna käyttäen. Diplomaattikreemi on valmis käytettäväksi heti, mutta se myös säilyy jääkaapissa muutaman päivän. 

Kuorruta kakku.
Koristele esim. After eight- suklaalla, Pirkan minttusuklaapalloilla ja minttu-Daimilla. 
Syntymäpäiväsankari toivoi kakun päälle vain lukua 10, mutta tätipä antoikin lahjaksi tehtävän: etsiä kakun päältä se 10 jossain muodossa! Hetki siihen meni, ennenkuin hoksattiin, että After eight- kolmioita löytyi 10 kpl kakun koristelusta. 

Kakku oli nimensä mukaisesti minttusuklaata kaikin puolin, mutta ei liian pistävänä suinkaan eikä raskaan oloisesti vaan sopivassa suhteessa!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti