torstai 28. huhtikuuta 2016

Omenainen kahvikakku

Kahvikakut ovat nykyisin kakkuja, joita varmaan useimmin taloudessamme leivotaan. Ne ovat niin helppoja tehdä ja takuuvarmoja onnistujia. Tyttärenikin leipoo yleensä kahvikakkuja, kun leivontakärpänen puraisee tai hän haluaa ilahduttaa luokkaansa tai opettajaansa leivonnaisella. Tämä kyseinen kakku sai inspiraationsa jääkaapin antimista sekä Ullan Lempileivonnaiset- kirjasta. 


Mehevä omenakakku:

200 g voita
2½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
3 kananmunaa
1½ tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
4½ dl vehnäjauhoja
200 g Valion päärynä-kinuskirahkaa
2 isoa omenaa raastettuna
1 tl vanilja-aromia

Vaahdota pehmeä voi ja sokerit kunnolliseksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen joukkoon samalla voimakkaasti vatkaten. 

Sekoita jauhot keskenään ja lisää rahkan kanssa vuorotellen massaan. Sekoita lopuksi omenaraaste ja vanilja-aromi joukkoon. 

Paista kakkua voidellussa ja jauhotetussa kakkuvuoassa uunin alatasolla 175 asteessa noin 60 minuuttia. Kumoa hieman jäähtynyt kakku. Koristele niin halutessasi tomusokerilla.

Tämä kakku säilyy jääkaapissa pitkänkin aikaa. Siis jos sitä syöjiltä ensinnäkään jää!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti