Munkkien paisto kuuluu ehdottomasti vapun aikaan!
Tällä kertaa tein perinteisen munkkitaikinan ja kohotetuista munkkitaikinapalleroista nappasin tähtimuotilla hauskoja tähdenmuotoisia munkkeja!
Osan munkeista täytin hillolla, suuremman osan jätin hillotta. Sillä itse henkilökohtaisesti pidän enemmän ihan perusmunkeista, ilman sen kummempia täytteitä.
Ainekset:
5 dl
maitoa
50 g
hiivaa
1,5 dl
sokeria
2
kananmunaa
1½ tl
suolaa
1 tl
kardemummaa
noin 13 dl
vehnäjauhoja
150 g
margariinia tai voita
uppopaistamiseen:
1 l
öljyä
pinnalle:
1 dl Siro-sokeria
Valmistusohje:
1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen
maitoon. Sekoita joukkoon
munat, sokeri, suola, mausteet ja
jauhot sekä lopuksi pehmeä rasva.
Alusta pehmeä taikina ja anna
sen kohota noin 20 minuuttia
vedottomassa paikassa leivinliinalla
peitettynä.
maitoon. Sekoita joukkoon
munat, sokeri, suola, mausteet ja
jauhot sekä lopuksi pehmeä rasva.
Alusta pehmeä taikina ja anna
sen kohota noin 20 minuuttia
vedottomassa paikassa leivinliinalla
peitettynä.
2. Leivo taikinasta noin 45 pyöreää
pullaa ja kohota niitä leivinliinan
alla 10 minuuttia. Paista
pyöreitä munkkeja tai rinkilöitä.
pullaa ja kohota niitä leivinliinan
alla 10 minuuttia. Paista
pyöreitä munkkeja tai rinkilöitä.
Tai ota muotilla kuvioita, kuten itse tein.
3. Uppopaista noin 4 munkkia
kerrallaan kuumassa rasvassa.
Kun munkin toinen puoli on
saanut kauniin värin, käännä ja
paista toinen puoli. Nosta munkit talouspaperilla
kerrallaan kuumassa rasvassa.
Kun munkin toinen puoli on
saanut kauniin värin, käännä ja
paista toinen puoli. Nosta munkit talouspaperilla
vuoratulle alustalle. Kierittele kuumat
munkit sokerissa lautasella tai
paperipussissa.
munkit sokerissa lautasella tai
paperipussissa.
Jos haluat täyttää munkit jollakin
hillolla tai vaniljakreemillä, pursota täyte niihin
ennen sokeroimista.
Hauskaa vapun aikaa kaikille herkkusuille!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti