maanantai 9. toukokuuta 2016

Ohrarievä


Ohrarievä on vaan niin herkullista, kun sitä lähikaupasta silloin tällöin saan haettua tuoreena. Kauppaankin sitä tulee vaan parina päivänä viikossa, joten ihan ei aina kauppareissut satu rievän kanssa yksiin. 

Löysin kaapistani ohrajauhopussin, josta useimmiten lisään jauhoja lettutaikinaan. Mutta päätin kokeillakin leipoa siitä rievää, kun helpon ohjeenkin bongasin. Ohje on Myllyn parhaan ja saatesanat leipään on lyhyet ja ytimekkäät:
Rievä on ohraista perinneleipää, eikä sen teko ole kovin monimutkaista.
Rievä leivotaan hyvin löysästä taikinasta ja paistetaan
korkeassa lämpötilassa.
Rievä on parhaimmillaan tuoreena.


        3 kpl
5dlvettä (tai maitoa)
50ghiivaa
1tlsuolaa
5dlohrajauhoja (n. 300 g)
5dlpuolikarkeita vehnäjauhoja (n. 300 g)


Lämmitä neste kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva.
Lisää suola ja jauhot. Alusta taikinaksi. Anna taikinan kohota peitettynä
lämpimässä paikassa (esim. lämpimässä vesialtaassa) kaksinkertaiseksi.

Leivo taikinasta 3 pyöreää matalahkoa leipää. Kohota leivät
kaksinkertaisiksi peitettynä. Pistele. Paista leipiä 250-asteisen uunin
alatasolla n. 20 min kauniin ruskeiksi. Pehmeän pinnan saat leiville pitämällä
niitä leivinliinan alla uunista oton jälkeen.
 



Omistani ei nyt tullut mitään kaunokaisia, mutta voi miten ne maistuivatkaan! Lapsenikin pyysi kahden päivän kuluttua samaisia leipiä uudestaan! Ja ystävänsäkin sanoi yökylässä meillä ollessaan, ettei ole koskaan ennen syönyt niin hyvää leipää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti