Vanhempaintoimikunnan viimeiseen kevään kokoukseen tein pikapikaa nyyttäriviemisen. Jääkaapissa oli suklaakakkupohjaa, jota käytin kakun kokoamiseen. Hyllyiltä löytyi myös Valion uutta mustaherukkatuorejuustoa, jonka laitoin puolestaan kakun täytteeseen raaka-aineeksi.
Kakun kuorrutin ensin mansikkamelballa maustetulla sokeri-voikreemillä ja kakun päälle valutin kuohukerma-suklaaseosta. Koristeeksi löysin pakastimesta vielä omien pensaiden mustaherukoita sekä kaverin pensaiden karhunvatukoita.
Kakusta tuli mielestäni kaunis kaikessa yksinkertaisuudessaan ja kyllähän se maistuikin hyvälle ja yllättävän raikkaalle!
Täyte:
200 g mustaherukkatuorejuustoa
2 rkl kuivattua mustaherukkaa jauheena
2 rkl mustaherukkamehutiivistettä
3 dl vispikermaa
½ dl sokeria (tai maun mukaan)
---------
4 liivatelehteä
2 rkl mustaherukkamehutiivistettä
Sekoita tuorejuusto, kuivattu mustaherukka ja mehutiiviste keskenään. Vaahdota vispikerma ja mausta se sokerilla. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Kiehauta mehutiiviste ja liuota liivatteet siihen. Kaada liivateseos tuorejuuston joukkoon koko ajan voimakkaasti vatkaten. Kääntele kermavaahto varovasti mukaan ja tarkista maku.
Täytä kakku cassistäytteellä ja laita kylmään hyytymään n. tunnin ajaksi.
Tee sillä aikaa kreemi voista ja tomusokerista sekä mausta se mansikkamelballa. Tee myös suklaakuorrute kakun päälle:
1½ dl kuohukermaa
130 g tummaa suklaata
(ripaus suolaa)
Rouhi suklaa veitsellä ja laita isoon kulhoon. Kuumenna kerma
hiljalleen kattilassa keskilämmöllä, kunnes se on juuri ja juuri
kiehuvaa.
Kaada kuuma kerma suklaarouheen päälle ja anna seistä n.8 minuuttia. Älä sekoita tässä vaiheessa vielä.
Kun kastike on saanut olla rauhassa sen 8 minuuttia, voit lisätä siihen ripauksen suolaa
ja sekoittaa sitten vispilällä kiiltäväksi kastikkeeksi.
Laita ganache pursotuspussiin ja pursota kakun päälle tasoittaen pintaa hieman. Pursota sitten suklaata kakun reunojen yli valuvaksi.
Koristele lopuksi haluamallasi tavalla.
Ihan huikeen hyvän näkönen kakku! ♥
VastaaPoista