torstai 6. elokuuta 2015

Porovoileipäkakku


Ystäväni pyysi juhliinsa voileipäkakkua. Kalakakku ei käynyt laatuun vieraiden rajoitteiden vuoksi, joten ehdotin vaihteeksi poroa. Löysin ihanan ohjeen Pienet herkkusuut- blogista. 
Käytinkin kyseistä reseptiä pienin muokkauksin ja mielestäni siitä tuli todella hyvä. Poro on usein liian voimakkaana makuna mukana esim. juuri voileipäkakuissa tai kolmioleivissä, mutta tässä kurkkutäyte raikasti kokonaisuutta todella hienosti.


n.14 palaa paahtoleipää
2 dl kasvislientä

Täyte 1 (täyteläinen savuporotäyte)
150 g savuporotuorejuustoa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
150 g ranskankermaa
1 rkl sitruunamehua
2 rkl kurkkusalaattia
1 pieni punasipuli hienoksi pilkottuna
150 g kylmäsavupororouhetta
mustapippuria 

Notkista tuorejuusto ja sekoita siihen ranskankerma, sitruunamehu, kurkkusalaatti sekä punasipuli. 
Sekoita hyvin ja lisää lopuksi vielä pororouhe ja pippuria. Sekoita vielä ja tarkista maku.

Täyte 2 (raikas kurkkutäyte)
100 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g yrttitarha-/ ruohosipulituorejuustoa
tuorekurkkua (n. 13 cm pala)
3 rkl kurkkusalaattia
1½ dl ruohosipulia hienonnettuna
1 rkl makeaa sinappia
1 rkl sitruunamehua 

Halkaise kurkku ja poista vetinen keskiosa. Paloittele kurkku pieniksi paloiksi.
Notkista tuorejuustot ja sekoita siihen kurkkusalaatti, sitruunamehu sekä sinappi.
Lisää ruohosipulisilppu sekä kurkkukuutiot, sekoita ja tarkista maku.

Kuorrutukseen 

100 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g savuporotuorejuustoa


1. Aloita kakun kokoaminen leikkaamalla halutessasi leivistä kannat pois. Mikäli leipä on muotoutunut vaikka kuopalle päältä, leikkaa sekin tasaiseksi. 
Vinkki: Itse kuivatan leikatut palat saunan lauteilla uunipellin päällä ja ajan tehosekoittimessa korppujauhoksi muuta käyttöä varten.

2. Asettele sitten ensimmäinen kerros leipiä vuokaan. Jos käytät pyöreää vuokaa, joutuu leipäpaloja leikkelemään erilaisiin muotoihin. Kostuta kerros kasvisliemellä. Levitä ensimmäinen kerros täytettä eli puolet porotäytteestä.

3. Asettele täytteen päälle toinen kerros leipiä ja kostuta tämäkin kerros.
Levitä leipäkerroksen päälle täyte 2 eli kurkkutäyte ja lado taas päälle leipäkerros, kostuta taas.

4. Levitä sitten loput porotäyttestä. Lado täytteen päälle vielä viimeinen kerros leipiä ja kostuta sekin kasvisliemellä.



Nosta kakku jääkaappiin ja anna kakun tekeytyä ja maustua rauhassa useita tunteja, mielellään yön yli. Kuorruta valmis kakku tuorejuustolla ja koristele haluamallasi tavalla.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti