Vaniljaiset pullat ovat ehdottomasti minun suosikkejani. Niistä tulee usein meheviä täyteläisen vaniljatäytteen vuoksi. Pullataikina on ihan perustaikina.
5 dl maitoa
50 g hiivaa (tai kuivahiivaa pakkauksen ohjeen mukaan)
1–2 tl suolaa
2 dl Dansukker Taloussokeria
1 kananmuna
1 rkl hienonnettua kardemummaa
n. 12 dl vehnäjauhoja
150–200 g margariinia tai voita
Täytteeseen:
2 dl vaniljakreemijauheesta tehtyä valmista kreemiä
Voiteluun:
kananmuna
Koristeluun:
Dansukker Rapeaa Raesokeria
Liuota
kädenlämpöisen maidon joukkoon hiiva, suola,
sokeri ja kardemumma. Lisää kananmuna. Lisää 8 dl vehnäjauhoja. Vatkaa
muutama minuutti,
jotta taikinaan tulee hyvä sitko. Lisää loput jauhot vähitellen koko
ajan alustaen. Lisää viimeiseksi pehmeä margariini ja jatka alustamista,
kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Peitä taikina ja anna kohota
kaksinkertaiseksi lämpimässä. Tee vaniljakreemi purkin ohjeen mukaan. Kauli taikina kahdeksi 60 x 30 cm:n
kokoiseksi levyksi. Levitä levyille kreemi. Kääri taikinalevyt rulliksi pitkältä
sivulta. Jätä saumakohta
alapuolelle. Leikkaa rullat terävällä veitsellä paloiksi. Nosta palat
pystyyn muffinivuokiin. Kohota liinan alla. Voitele kohonneet kierteet.
Ripota pinnalle raesokeria. Paista uunin keskiosassa 225 asteessa n.
8-12 min.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti