tiistai 25. elokuuta 2015

Mustikkainen juustokakku

 

Pohja:

250 g digestivekeksejä
75 g pehmeää voita

1 tl appelsiininkuoriraastetta

Täyte:

250 g ranskankermaa
250 g maitorahkaa
250 g mascarponejuustoa
1 dl Siro-hienosokeria
1½ dl ruokokidesokeria
¾ dl Maizenaa
1 rkl vaniljasokeria

1 rkl appelsiininkuoriraastetta
4 kananmunaa


4 dl pakastemustikoita
2 rkl Maizenaa

kourallinen tuoreita pensasmustikoita
sitruunamelissan lehtiä

pala voita vuoan voiteluun



Murskaa keksit ja lisää joukkoon pehmeä voi sekä appelsiininkuori. Sekoita tasaiseksi. Voitele vuoan reunat voilla ja painele keksimuruseos pohjalle. Vatkaa kaikki täytteen ainekset sekaisin kulhossa. Kaada täyte keksipohjalle. Ripottele mustikat, joihin on sekoitettu Maizena, täytteen päälle.

Paista 175-asteisen uunin keskitasolla 45-55 minuuttia, kunnes piirakka on hyytynyt. Jos pinta meinaa paistamisen loppuvaiheessa tummua, peitä vuoka leivinpaperilla. Anna piirakan jäähtyä. Koristele vielä sitruunamelissanlehdillä ja tuoreilla pensasmustikoilla. Hunnuta reilulla määrällä tomusokeria.

 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti