Pikkupojan ristiäisiin pyydettiin suklainen täytekakku valkosuklaamoussella ja tuoreilla vadelmilla. Väreiksi toivottiin vaaleansinistä ja valkoista. Nimi haluttiin kakun päälle näkyviin myös. Ensin suunnittelin noppia, joihin olisin laittanut nimen kirjaimet, mutta sitten tuntui, että kakun päälle tulee liikaa kaikkea, kun vauvakin piti siihen saada mahtumaan. Siksi päädyin laittamaan nimen tällä kertaa näin.
Pohjana tuttu suklaistakin suklaisempi:
200 g tummaa suklaata
200 g voita
200 g vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
5 rkl kaakaojauhetta
200 g muscovadosokeria
200 g hienosokeria
3 keskikokoista kananmunaa
5 rkl mascarponejuustoa tai luonnonjogurttia
Lämmitä uuni 160 asteeseen. Voitele ja korppujauhota läpimitaltaan 20 cm
kokoinen pyöreä kakkuvuoka. Sulata suklaa ja voi mikrossa, sekoita
tasaiseksi ja jätä jäähtymään. Siivilöi sillä välin jauhot, leivinjauhe
ja kaakaojauhe toiseen kulhoon. Sekoita jauhot keskenään ja lisää
sokerit. Sekoita taas hyvin. Vatkaa munat kevyesti eri kulhossa ja lisää
mascarpone tai jogurtti. Kaada suklaa- ja munaseokset jauhokulhoon.
Hämmennä kunnes kaikki ainekset ovat sekoittuneet. Varo kumminkin
sekoittamasta liikaa. Kaada taikina kakkuvuokaan. Kopauta vuokaa pöytää
vasten, jotta ilmakuplat rikkoontuvat ja saat tasaisen päällisen. Paista
uunissa n. 80 min. tai kunnes päällys tuntuu kiinteältä. Anna kakun
jäähtyä vuoassa. Ota jäähtynyt kakku ja leikkaa kakusta kolme ohutta
kerrosta.
täyte:
8 dl vispikermaa
300 g valkosuklaata
250 g maitorahkaa
2 rkl sitruunanmehua
6 liivatelehteä
1 vaniljatangon siemenet
1 tl raastettua vaniljatankoa (Bourbon)
6 dl vadelmia
Sulata suklaa ja jätä se jäähtymään. Laita liivatteet
kylmään veteen pehmenemään. Vatkaa kerma vaniljan siementen ja raastetun
vaniljatangon kera vaahdoksi ja kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi. Sulata liivatteet sitruunamehuun
ja jäähdytä hetki. Sekoita nopeasti jäähtynyt suklaa rahkan kanssa. Lisää
liivateliemi ohuena nauhana suklaa-rahkaseokseen
koko ajan sekoittaen voimakkaasti. Kääntele sitten kermavaahto varoen mukaan.
Levitä puolet täytteestä alimman pohjan päälle ja painele puolet vadelmista täytteeseen. Laita toinen pohjalevy täytteen päälle ja tee sama homma. Laita kolmas pohjalevy päällimmäiseksi. Jos täytettä jää, levitä sitä myös kakun reunoille ja päälle kermavaahdon sekä sokerimassan kiinnityspinnaksi. Laita kakku sitten joksikin aikaa pakkaseen, jotta täytemousse jähmettyy kunnolla.
Kakkupohja on sen verran suklainen, että kakkua kannattaa leikata terävällä veitsellä varsinkin jos sen ottaa melkeinpä kylmästä suoraan pöytään. Tämä pohja pitää siitä, jos saa olla huoneenlämmössä hetken ennenkuin sitä aletaan leikata.
Todella makea kakku, mutta tuoreet vadelmat onneksi raikastavat hieman eikä tarvitse suuren suurta palaa nautiskella! ;)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti