tiistai 12. toukokuuta 2015

Hapankorppuiset lohi-katkarapuleivokset



Tämä seuraava ohje ja siitä valmistuvat herkku-leivokset ovat usein keittiössämme teon alla, jos halutaan muuta suolaista kuin voileipäkakkua. Nämä on vaan niiiiiiiiiin hyviä kerrasta toiseen eikä kyllästymisestä ole ollut vielä tietoakaan!


Pohja:

200 g hapankorppuja

150 g voita

80 g emmental-juustoraastetta



Täyte:

6 liivatelehteä

150 g kylmäsavulohiviipaleita

150 g katkarapuja

1-2 punasipulia

2 rkl sitruunaöljyä

1 dl ruohosipulia

2 dl vispikermaa

200 g maustamatonta tuorejuustoa

200 g kermaviiliä

1 tl mustapippuria rouhittuna

2 rkl sitruunamehua


Koristelu:

ruohosipulia tai tilliä/

katkarapuja tai lohiruusuja/
granaattiomenan siemeniä/sitruunan tai limen siivuja/lohkoja


Hienonna hapankorput monitoimikoneessa. Lisää sulatettu ja jäähtynyt voi ja juustoraaste. Taputtele seos n. 30x34 cm kokoiseksi levyksi leivinpaperin päälle esim. uunipellille tai uunivuokaan. Laita jääkaappiin.
Laita liivatteet kylmään veteen pehmenemään. Leikkaa kala ja katkaravut pieniksi. Pilko sipuli ja kuullota sitä hetki sitruunaöljyssä. Vaahdota kerma ja hienonna ruohosipuli.
Notkista tuorejuusto kulhossa ja lisää kermaviili. Vatkaa tasaiseksi. Lisää kala, katkaravut, sipuli, ruohosipuli ja mustapippuri. Sekoita.
Purista liivatteet kuivaksi ja liuota ne kiehuvaan sitruunamehuun. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen. Lisää kermavaahto.
Kaada täyte pohjan päälle ja tasoita pinta. Nosta jääkaappiin. Kun täyte alkaa hyytyä, pistä siihen coctailtikut ja peitä tuorekelmulla. Anna hyytyä 4-5 tuntia. Leikkaa levy paloiksi ja koristele.


Vinkki:
Olen myös kokeillut tehdä pohjaa näkkileivistä ja sekin maistui! 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti