Tämä seuraava ohje ja siitä valmistuvat herkku-leivokset ovat usein keittiössämme teon alla, jos halutaan muuta suolaista kuin voileipäkakkua. Nämä on vaan niiiiiiiiiin hyviä kerrasta toiseen eikä kyllästymisestä ole ollut vielä tietoakaan!
Pohja:
200 g hapankorppuja
150 g voita
80 g emmental-juustoraastetta
Täyte:
6 liivatelehteä
150 g kylmäsavulohiviipaleita
150 g katkarapuja
1-2 punasipulia
2 rkl sitruunaöljyä
1 dl ruohosipulia
2 dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g kermaviiliä
1 tl mustapippuria rouhittuna
2 rkl sitruunamehua
Koristelu:
ruohosipulia tai tilliä/
katkarapuja tai lohiruusuja/
granaattiomenan siemeniä/sitruunan tai limen siivuja/lohkoja
Hienonna hapankorput monitoimikoneessa. Lisää sulatettu ja
jäähtynyt voi ja juustoraaste. Taputtele seos n. 30x34 cm kokoiseksi levyksi
leivinpaperin päälle esim. uunipellille tai uunivuokaan. Laita jääkaappiin.
Laita liivatteet kylmään veteen pehmenemään. Leikkaa kala ja
katkaravut pieniksi. Pilko sipuli ja kuullota sitä hetki sitruunaöljyssä.
Vaahdota kerma ja hienonna ruohosipuli.
Notkista tuorejuusto kulhossa ja lisää kermaviili. Vatkaa
tasaiseksi. Lisää kala, katkaravut, sipuli, ruohosipuli ja mustapippuri.
Sekoita.
Purista liivatteet kuivaksi ja liuota ne kiehuvaan
sitruunamehuun. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan
sekoittaen. Lisää kermavaahto.
Kaada täyte pohjan päälle ja tasoita pinta. Nosta
jääkaappiin. Kun täyte alkaa hyytyä, pistä siihen coctailtikut ja peitä
tuorekelmulla. Anna hyytyä 4-5 tuntia. Leikkaa levy paloiksi ja koristele.
Vinkki:
Olen myös kokeillut tehdä pohjaa näkkileivistä ja sekin maistui!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti