lauantai 16. toukokuuta 2015

Pestoiset mozzarellapiiraat

Isompi tyttäreni on ehdottomasti suolaisten leivonnaisten harras nautiskelija isänsä ohella, mutta pienemmälle prinsessalle ne eivät yleensä uppoa. Tämä kyseinen piiras kumminkin maistui myös pienimmäisellemme ja suurella halulla hän niitä popsikin ihan useamman kappaleen. Tästä äiti tietenkin oli yltiöonnellinen, että myös jokin muu kuin makea maistuu!
Lupasin tätä reseptiä jo tyrnimoussekakun ohella. Joten tässäpä sitten tällaista suolaista seuraavana:


pohja:
100 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g voita
 2 rkl pestoa
2 dl vehnäjauhoja
1 dl spelttijauhoja
1 tl leivinjauhetta


Sekoita pehmeä voi ja tuorejuusto sekä pestokastike hyvin keskenään.  Sekoita leivinjauhe jauhoihin. Lisää jauhoseos voi-tuorejuusto-pestoseokseen. Sekoita taikina tasaiseksi. Anna levähtää hetkisen. Jaa taikina 12 yhtä suureen palaan, jotka painelet voideltuihin muffinssivuoan "koloihin". Pistele haarukalla reikiä pohjiin.

Täyte:
140 g buffalomozzarellajuustoa
6 kirsikkatomaattia
2 dl kuohukermaa tai kermamaitoa
2 kananmunaa
2-3 rkl pestoa
mustapippuria
½ tl suolaa

n. 2 dl Emmental-juustoraastetta


Hienonna mozzarella pieniksi kuutioiksi. Puolita kirsikkatomaatit. Sekoita kerma, kananmunat, pesto ja mausteet tasaiseksi. Laita taikinakoloihin pohjalle mozzarellakuutiot ja paina puolikas kirsikkatomaatti keskelle kuoripuoli alaspäin. Laita reilu ruokalusikallinen kerma-munaseosta päälle ja ripottele haluamasi määrä juustoraastetta kaiken kukkuraksi.
Paista uunin keskitasolla 220 asteessa n. 15-20 minuuttia. Anna jäähtyä hetkinen ennen vuoasta irroittamista.

Koristele tuoreilla basilikan lehdillä.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti