perjantai 22. toukokuuta 2015

Sydämellinen boston

Pullataikinan teko on helppoa, mutta hyvien pullien teko ei todellakaan! Miten en koskaan ole oikein ollut itse mikään hyvä pullan leipoja... Niistä ei useimmiten vaan tule sellaisia kuin niistä mielestäni pitäisi tulla; pehmeitä, kuohkeita ja täynnä makua! Vaikeaa, valitettavasti. Siitä syystä koitankin vähän kiertää tuota epäonnistumista tekemällä bostonpullaa tai täytepullia. Pullan leipomisesta ja paistamisesta vaan tulee niin valtavan ihana tuoksu, niin joskus on siitäkin syystä pakko vaan leipoa, epäonnistumisenkin riskin kera! ;)

Koko Suomi leipoo- ohjelmassakin leivoimme yllättäen pullaa, mutta Bostonkakun muodossa tuolla 2. tuotantokaudella. Boston onnistui muutoin kyllä ja maistui hyvältä, mutta paisto jäi valitettavasti vajaaksi, koska aika yksinkertaisesti loppui silloin kesken! Onneksi pullan raakuus ei koitunut kohtalokseni kisassa vaan sain vielä jatkaa ilolla leivontaa!


Seuraavallakin reseptillä tehty boston onnistui!
Sydämellisesti.


pullataikina:
250 g täysmaitoa
25 g hiivaa
1 kananmuna
100 g taloussokeria
1 tl suolaa
1/4 rkl kardemummaa
2 tl vaniljasokeria
n. 500 g vehnäjauhoja
100 g voita

täyte:
n. 2 dl valmista vaniljakreemiä (jauheesta tehtyä)

pinnalle:
kananmunaa voiteluun
raesokeria


Tee peruspullataikina. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Sekoita maitoon hiiva ja mausteet. Lisää kananmuna ja sokerit. Sekoita taikinaan jauhot. Vaivaa taikinaan pehmeä voi. Vaivaa taikina kimmoisaksi. Kohota taikina liinalla peitettynä lämpimässä. Valmista vaniljakreemi jauheen ohjeen mukaisesti. Vaivaa hyvin kohonnut taikina pöydällä niin, ettei jää ilmakuplia. Kauli taikina isoksi levyksi. Levitä levylle vaniljakreemi tasaisesti. Kääri rullaksi. Leikkaa paloihin ja laita vuokaan. Kohota liinan alla hyvin.
Voitele hyvin kananmunalla ja ripottele raesokeria vielä pinnalle.
Paista uunissa 180 asteessa noin 20–30 minuuttia.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti