sunnuntai 26. heinäkuuta 2015

Mansikkainen moussekakku

Isäntä ajoi vasta kauan haaveilemansa moottoripyöräkortin ja halusi muistaa autokoulun väkeä loistokkaasta opetuksesta! Tein kesäisen sesonkimarjaisen kakun sinne vietäväksi, joka kuulemamme mukaan maistui ja oli niin kauniskin! Tiedä tuota, mutta pääasia tietenkin tekijälle, että kakku ennen kaikkea maistui hyvältä!


Pohja:
200 g tummaa suklaata
200 g voita
200 g vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
5 rkl kaakaojauhetta
200 g muscovadosokeria
200 g hienosokeria
3 keskikokoista kananmunaa
5 rkl mascarponejuustoa tai luonnonjogurttia
Lämmitä uuni 160 asteeseen. Voitele ja korppujauhota läpimitaltaan 20 cm kokoinen pyöreä kakkuvuoka. Sulata suklaa ja voi mikrossa, sekoita tasaiseksi ja jätä jäähtymään. Siivilöi sillä välin jauhot, leivinjauhe ja kaakaojauhe toiseen kulhoon. Sekoita jauhot keskenään ja lisää sokerit. Sekoita taas hyvin. Vatkaa munat kevyesti eri kulhossa ja lisää mascarpone tai jogurtti. Kaada suklaa- ja munaseokset jauhokulhoon. Hämmennä kunnes kaikki ainekset ovat sekoittuneet. Varo kumminkin sekoittamasta liikaa. Kaada taikina kakkuvuokaan. Kopauta vuokaa pöytää vasten, jotta ilmakuplat rikkoontuvat ja saat tasaisen päällisen. Paista uunissa n. 80 min. tai kunnes päällys tuntuu kiinteältä. Anna kakun jäähtyä vuoassa. Ota jäähtynyt kakku ja leikkaa kakusta kolme ohutta kerrosta (tarvittaessa kaksikin käy, jos meinaa mennä liian ohueksi). 
Tähän moussekakkuun käytin pohjista vain yhden, joten muut pakastin seuraavia herkkuja varten!


Täyte:
n. 3 dl tuoremansikkasosetta
1½ dl sokeria
4 dl kuohukermaa vaahdotettuna
½ tl vaniljajauhetta ( tai ½ vaniljatangon siemenet)
6 liivatelehteä
puolikkaita mansikoita reunoille 

Soseuta mansikat sauvasekottimella ja lisää sokeri. Vaahdota kerma kovaksi vaahdoksi vaniljan kanssa. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Ota mansikkasoseesta n. 2 rkl kattilaan liivatteiden sulattamista varten.

Laita leivinpaperi irtopohjavuokaan ja suklainen kakkupohjalevy sen päälle. Jos sinulla on reunusmuovinauhaa, kieputa sitä vuoan sisälle. Voit myös leikata leivinpaperista suikaleet, jotka laitat samoin vuokaan sisäreunoille. Tämä ei ole välttämätön toimenpide, mutta saa aikaan siistit kakun reunat, kun kakku irroitetaan vuoasta. 

Asettele puolikkaat mansikat leikkauspinta reunoja vasten. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja sulata ne kiehuvaan marjasoseeseen. Kaada liivateseos loppuun marjasoseeseen samalla hyvin sekoittaen. Kääntele liivate-marjaseos kermavaahdon sekaan tasaisesti ja kaada täyte vuokaan. Laita pakastimeen jähmettymään n. ½ tunniksi. Jääkaapissa jähmettyminen kestää n. 4 tuntia. 

Kun täyte on jähmettynyt, irroita kakku vuoasta ja koristele esim. sulatetulla suklaalla sekä puolikkailla mansikoilla.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti