Paikallislehteen pyydettiin minulta muutamia helppoja juhannus-tarjottavia ja mökillekin sopivia herkkuja loihdittaviksi. Ei tarvinnut kauaa miettiä, millaisia reseptejä sinne tarjoaisin. Yksi niistä oli tämä herkullinen nakukakku:
Naked cake
Pohja:
125g voita
75g valkosuklaata sulatettuna
1 dl rypsiöljyä
2 dl vettä
2 dl ranskankermaa
3 kananmunaa
1½ dl hienosokeria
1 dl ruokokidesokeria
5 dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
1 tl soodaa
1½ rkl vaniljasokeria
125g voita
75g valkosuklaata sulatettuna
1 dl rypsiöljyä
2 dl vettä
2 dl ranskankermaa
3 kananmunaa
1½ dl hienosokeria
1 dl ruokokidesokeria
5 dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
1 tl soodaa
1½ rkl vaniljasokeria
Sulata voi
ja suklaa mikrossa varovasti välillä sekoittaen. Sekoita joukkoon öljy,
vesi, ranskankerma, sokerit sekä kananmunat yksitellen. Sekoita kuivat
aineet keskenään ja lisää joukkoon. Sekoita
nopeasti tasaiseksi taikinaksi, mutta älä vaivaa, jottei taikina
sitkisty. Kaada taikina hyvin voideltuun n. 20-22 cm vuokaan. Paista 170
°C noin 55 minuuttia tai kunnes tikkuun ei jää kokeiltaessa taikinaa.
Laita vuoan päälle folio paistamisen loppupuolella,
ettei pinta pala. Anna jäähtyä kunnolla ennen vuoasta kumoamista. Anna
jäähtyneen kakkupohjan vetäytyä hyvin kylmässä ennenkuin käyt
leikkaamaan sitä osiin.
Raparpericurd:
600 g raparperia
1 1/4 dl vettä
2 kananmunaa
1½ dl sokeria
50 g voita
Huuhtele
ja paloittele raparperit kannelliseen kattilaan ja kaada vesi päälle.
Anna kiehua hiljalleen 5-10 min. kannen alla. Siivilöi raparperisose
kulhoon. Mehua tarvitset 3/4 dl. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi.
Lisää mehu joukkoon. Vatkaa vesihauteessa paksuksi kreemiksi. Annan
kreemin jäähtyä hieman ja lisää sitten huoneenlämpöinen paloiteltu voi.
Sekoita tasaiseksi. Laita jääkaappiin jähmettymään.
Purkitettuna raparpericurd säilyy kylmässä n. 2 viikkoa.
Kakun kokoamiseen:
1½ litraa mansikoita puolitettuna
2 dl vispikermaa vaahdotettuna
Kokoa kakku niin, että
alimmaisen pohjan päälle laitat runsaasti curdia ja sen päälle
viipaloituja mansikoita. Sitten uusi pohjakerros ja samalla hommalla
vielä seuraava. Päällimmäinen pohjaosa kuorrutetaan kermavaahdolla
ja koristellaan mansikoilla ja esim. sitruunamelissan lehdillä. Naked
cake jää reunoilta paljaaksi, mistä nimikin kertoo.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti