keskiviikko 15. heinäkuuta 2015

Naked cake



Paikallislehteen pyydettiin minulta muutamia helppoja juhannus-tarjottavia ja mökillekin sopivia herkkuja loihdittaviksi. Ei tarvinnut kauaa miettiä, millaisia reseptejä sinne tarjoaisin. Yksi niistä oli tämä herkullinen nakukakku:


Naked cake


Pohja:
125g voita
75g valkosuklaata sulatettuna
1 dl rypsiöljyä
2 dl vettä
2 dl ranskankermaa
3 kananmunaa
1½ dl hienosokeria
1 dl ruokokidesokeria
5 dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
1 tl soodaa
1½ rkl vaniljasokeria

Sulata voi ja suklaa mikrossa varovasti välillä sekoittaen. Sekoita joukkoon öljy, vesi, ranskankerma, sokerit sekä kananmunat yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi, mutta älä vaivaa, jottei taikina sitkisty. Kaada taikina hyvin voideltuun n. 20-22 cm vuokaan. Paista 170 °C noin 55 minuuttia tai kunnes tikkuun ei jää kokeiltaessa taikinaa. Laita vuoan päälle folio paistamisen loppupuolella, ettei pinta pala. Anna jäähtyä kunnolla ennen vuoasta kumoamista. Anna jäähtyneen kakkupohjan vetäytyä hyvin kylmässä ennenkuin käyt leikkaamaan sitä osiin.

Raparpericurd:
600 g raparperia
1 1/4 dl vettä
2 kananmunaa
1½ dl sokeria
50 g voita

Huuhtele ja paloittele raparperit kannelliseen kattilaan ja kaada vesi päälle. Anna kiehua hiljalleen 5-10 min. kannen alla. Siivilöi raparperisose kulhoon. Mehua tarvitset 3/4 dl. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi. Lisää mehu joukkoon. Vatkaa vesihauteessa paksuksi kreemiksi. Annan kreemin jäähtyä hieman ja lisää sitten huoneenlämpöinen paloiteltu voi. Sekoita tasaiseksi. Laita jääkaappiin jähmettymään.
Purkitettuna raparpericurd säilyy kylmässä n. 2 viikkoa.

Kakun kokoamiseen:
1½ litraa mansikoita puolitettuna
2 dl vispikermaa vaahdotettuna

Kokoa kakku niin, että alimmaisen pohjan päälle laitat runsaasti curdia ja sen päälle viipaloituja mansikoita. Sitten uusi pohjakerros ja samalla hommalla vielä seuraava. Päällimmäinen pohjaosa kuorrutetaan kermavaahdolla ja koristellaan mansikoilla ja esim. sitruunamelissan lehdillä. Naked cake jää reunoilta paljaaksi, mistä nimikin kertoo.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti