Kirsikat ovat vaan niin kauniita, että voisin tuijotella niitä ties kuinka kauan!
Valitettavasti tuoreet kirsikat vaan aiheuttavat allekirjoittaneelle valtavaa kurkun kutinaa ja jos tarpeeksi monta popsii, voi käydä hullusti! Kun kirsikoita vähän käsittelee, oireet ovat huomattavasti lievempiä. Niinpä päätin kokeilla niitä moussekakkuun, johon ne sopivatkin mielestäni loistavasti suklaan kaveriksi!
Sain myös rakkaalta työpariltani jo lapsuudestanikin nostalgisia ajatuksia herättävän kirsikkalikööripullon (sen kyljessä olevan pikku-pikarin vuoksi), jota hän suositteli kokeiltavan myös leivontaan! Ja minähän reippaana tyttönä avasin pullon juurikin tätä kakkua varten!
Sain myös rakkaalta työpariltani jo lapsuudestanikin nostalgisia ajatuksia herättävän kirsikkalikööripullon (sen kyljessä olevan pikku-pikarin vuoksi), jota hän suositteli kokeiltavan myös leivontaan! Ja minähän reippaana tyttönä avasin pullon juurikin tätä kakkua varten!
Pohja:
2 dl sokeria
100 g mantelijauhetta
50 g vehnäjauhoja
50 g perunajauhoja
1½ tl unikonsiemeniä
2 rkl voisulaa
3 kananmunaa
2 munanvalkuaista
2 rkl sokeria
Sulata voi ja siirrä se jäähtymään. Sekoita kuivat aineet keskenään
kulhossa. Muodosta kuoppa kuivien aineiden keskelle, riko munat kuoppaan
ja sekoita tasaiseksi.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää vaahtoon loppuvaiheessa
sokeri (2 rkl). Nostele valkuaisvaahto toisen seoksen joukkoon. Lisää
jäähtynyt voisula.
Kaada taikina leivinpaperin päälle pellille ja levitä tasaiseksi. Paista
uunissa 210 asteessa noin 10 minuuttia. Leikkaa jäähtyneestä pohjasta
irtovuokaan sopiva pala. Laita leivinpaperia irtopohjavuoan pohjalle ja
halutessasi reunusmuovinauhaa reunoille. Aseta kakkupohja vuokaan
paikalleen.
Tee suklaatäyte:
3 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
200 g taloussuklaata
1 prk vaniljarahkaa
1 dl sokeria
3 rkl kirsikkalikööriä
Laita liivatelehdet kylmään veteen. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi. Sulata paloiteltu suklaa mikrossa. Yhdistä rahka ja sokeri keskenään. Sekoita joukkoon suklaasula. Sulata valutetut liivatteet kiehuvan kuumaan likööriin. Lisää
liivateseos rahka-suklaaseokseen samalla sekoittaen. Lisää viimeisenä
kermavaahto. Kaada tasaisesti vuokaan pohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa ½ tuntia tai pakastimessa n. 10 minuuttia.
Tee kirsikkatäyte:
5 liivatelehteä
4 dl tuoreita kirsikoita
4 dl kuohukermaa
1 dl sokeria
2 rkl kirsikkalikööriä
Koristele tuoreilla kirsikoilla, suklaalastuilla ja granaattiomenan siemenillä!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti