sunnuntai 12. heinäkuuta 2015

Suklaa-kirsikkamoussekakku

Kirsikat ovat vaan niin kauniita, että voisin tuijotella niitä ties kuinka kauan!
Valitettavasti tuoreet kirsikat vaan aiheuttavat allekirjoittaneelle valtavaa kurkun kutinaa ja jos tarpeeksi monta popsii, voi käydä hullusti! Kun kirsikoita vähän käsittelee, oireet ovat huomattavasti lievempiä. Niinpä päätin kokeilla niitä moussekakkuun, johon ne sopivatkin mielestäni loistavasti suklaan kaveriksi!
Sain myös rakkaalta työpariltani jo lapsuudestanikin nostalgisia ajatuksia herättävän kirsikkalikööripullon (sen kyljessä olevan pikku-pikarin vuoksi), jota hän suositteli kokeiltavan myös leivontaan! Ja minähän reippaana tyttönä avasin pullon juurikin tätä kakkua varten!


Pohja:
2 dl sokeria
100 g mantelijauhetta
50 g vehnäjauhoja
50 g perunajauhoja
1½ tl unikonsiemeniä
2 rkl voisulaa
3 kananmunaa
2 munanvalkuaista 
2 rkl sokeria
Sulata voi ja siirrä se jäähtymään. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Muodosta kuoppa kuivien aineiden keskelle, riko munat kuoppaan ja sekoita tasaiseksi. 
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää vaahtoon loppuvaiheessa sokeri (2 rkl). Nostele valkuaisvaahto toisen seoksen joukkoon. Lisää jäähtynyt voisula.
Kaada taikina leivinpaperin päälle pellille ja levitä tasaiseksi. Paista uunissa 210 asteessa noin 10 minuuttia. Leikkaa jäähtyneestä pohjasta irtovuokaan sopiva pala. Laita leivinpaperia irtopohjavuoan pohjalle ja halutessasi reunusmuovinauhaa reunoille. Aseta kakkupohja vuokaan paikalleen. 

Tee suklaatäyte:
3 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
200 g taloussuklaata
1 prk vaniljarahkaa
1 dl sokeria
3 rkl kirsikkalikööriä 
 Laita liivatelehdet kylmään veteen. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi. Sulata paloiteltu suklaa mikrossa. Yhdistä rahka ja sokeri keskenään. Sekoita joukkoon suklaasula. Sulata valutetut liivatteet kiehuvan kuumaan likööriin. Lisää liivateseos rahka-suklaaseokseen samalla sekoittaen. Lisää viimeisenä kermavaahto. Kaada tasaisesti vuokaan pohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa ½ tuntia tai pakastimessa n. 10 minuuttia.















Tee kirsikkatäyte:
5 liivatelehteä

 4 dl tuoreita kirsikoita

4 dl kuohukermaa

1 dl sokeria
2 rkl kirsikkalikööriä

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Poista kivet kirsikoista. Murskaa kirsikat tehosekoittimessa sileäksi soseeksi. Kuumenna kirsikkalikööri kattilassa. Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota ne kuumaan nesteeseen. Kaada liivateseos kirsikkasoseen sekaan ja sekoita hyvin. Jäähdytä tarvittaessa hieman. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi ja lisää loppuvaiheessa sokeri. Nostele varovasti kaavinta apuna käyttäen marjasose vaahdotetun kerman joukkoon. Kaada täyte kakkupohjan päälle ja tasoita pinta lastalla. Laita hyytymään pakastimeen 20 min. ajaksi tai jääkaappiin n. 4 tunniksi.
Koristele tuoreilla kirsikoilla, suklaalastuilla ja granaattiomenan siemenillä!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti