Maku-lehdestä bongasin ihanan näköisen ja herkullisen kuuloisen paistetun juustokakun. Kyseisessä reseptissä oli käytetty mustaherukkaa, mutta päätin kokeilla puolukkaa mustaherukan tilalle, kun sitä löytyy pakastimesta vielä suuria määriä. Ja hapan puolukka yhdistettynä makeaan valkosuklaaseen toimikin loistavasti! Kakku oli tosin sen verta imelää, että aivan pienen pieni pala riitti kerralla herkuteltavaksi! Kaunis siitä kumminkin tuli, vaikka keskellä sydänkuviot hieman rikkoutuivatkin! <3
Pohja:
- 175 g keksejä (esim. Digestive)
- 80 g voita
- 1/2 dl puolukkahilloa
Täyte:
- 200 g valkosuklaata
- 400 g tuorejuustoa (esim. Philadelphia)
- 2 kananmunaa
- 150 g ranskankermaa
Koristeluun:
- 2 rkl puolukkapyreetä/ -hilloa
Vuoraa 20-senttinen irtopohjavuoka leivinpaperilla. Sulata voi ja laita sivuun. Murskaa
keksit hienoksi joko monitoimikoneessa tai pakastepussissa kaulinta
apuna käyttäen. Sekoita voisula keksinmuruihin, painele seos vuoan
pohjalle ja hieman myös reunoille. Levitä pinnalle ohuelti puolukkahilloa ja laita kylmään odottamaan. Sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa ja anna hieman jäähtyä. Laita uuni lämpenemään 150 asteeseen.
Vatkaa huoneenlämpöinen tuorejuusto
pehmeäksi ja lisää munat joukkoon yksi kerrallaan. Lisää lopuksi
huoneenlämpöinen ranskankerma ja sulatettu valkosuklaa. Sekoita
sileäksi. Kaada täyte pohjan päälle.
Soseuta pinnalle tuleva puolukkahillo hienoksi ja painele siivilän läpi. Tiputtele hillosta
pisaroita juustokakun pinnalle spiraalin muodossa ulkoreunalta
aloittaen. Vedä hammastikulla pisaroiden halki kakun keskeltä aloittaen
niin, että pisaroista tulee sydämenmuotoisia.
Paista kakkua 40-45 minuuttia tai kunnes kakku on reunoilta hyytyneen näköinen mutta keskeltä vielä hieman kostea.
Avaa uunin luukku hetkeksi (jotta
kosteus pääsee ulos). Laita sitten takaisin kiinni. Sammuta uuni ja anna
kakun jähmettyä uunissa vielä n. 1 tunnin ajan.
Jäähdytä kakku huoneenlämmössä ja siirrä se sitten kylmään.
Tarjoile kakku kylmänä, mielellään vasta seuraavana päivänä leipomisesta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti