lauantai 25. heinäkuuta 2015

Siemennäkkäri















Kaurainen siemennäkkileipä( gluteeniton):


1 dl ruishiutaleita
1 dl täysjyväkaurahiutaleita
½ dl kurpitsansiemeniä (tai pellavansiemeniä)
½ dl auringonkukansiemeniä
½ dl seesaminsiemeniä
1½ rkl psylliumjauhetta
½ tl suolaa
½ dl rapsi- tai rypsiöljyä
2½ dl kiehuvan kuumaa vettä


Kuumenna uuni 160 asteeseen. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Lisää vesi ja öljy. Sekoita geelimäiseksi taikinaksi. Kauli taikina kahden leivinpaperin välissä. Poista päällimmäinen paperi ja liu'uta taikina leivinpaperilla uunipellille. Leikkaa taikina haluamasi kokoisiksi ruuduiksi terävän veitsen avulla. Paista näkkileipää uunin keskitasolla n. 60 minuuttia. Anna jäähtyä pellillä.



Tarjoile näkkäriä voin kera tai tee sille kaveriksi seuraavanlainen tahna:
150g kylmäsavulohta
1 prk creme fraichea ( 200g)
½ punasipuli pieneksi hakattuna
½ sitruunan raastettu kuori
½ tl rouhittua rosepippuria
tuoretta tilliä maun mukaan


Pieni lohi kuutioiksi ja silppua sipuli hienoksi. Raasta hyvin pestyn sitruunan kuori ja hienonna rosepippurit huhmareessa. Hienonna tuoretta tilliä makusi mukaan. Yhdistä kaikki ainekset keskenään sekoittaen ne tasaiseksi tahnaksi ja anna maustua n. ½ tuntia kylmässä. Tarkista maku ennen tarjoilua.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti