sunnuntai 3. tammikuuta 2016

Mustikkainen kaura-murupiiras


Rakas kuopukseni pyysi jokin aika sitten saada leipoa jotain. Sanoin tiukasti, että jos keksit ja haluat mustikasta jotain leipoa, niin se sopii kyllä ja tietenkin se sopi hänelle, kunhan vain saisi touhuta keittiössä jotain hyvää. Selailtiin yhdessä nettiä jonkin aikaa ja päädyttiin reseptiin, joka on valtavan helppo, niin helppo, että lapseni hoiti koko leivontahomman ihan yksin. 

Ja miten hyvää piiras olikaan! 
Slurps!


Pohja:
1 ½ dl vehnäjauhoja
1 dl spelttijauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
1 ½ dl kaurahiutaleita
1 dl fariinisokeria
150 g sulatettua voita
1 kananmuna

Sekoita vehnäjauho, speltti, leivinjauhe ja kaurahiutaleet kulhossa.
Yhdistä sekaan fariinisokeri, kananmuna ja sulatettu voi. Sekoita taikinaksi. 




Täyte:
6 dl pakastettuja mustikoita

Painele taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Levitä päälle jäiset mustikat. 




Päällys:
50 g sulatettua voita
1 dl fariinisokeria
2 ½ dl kaurahiutaleita 

Sekoita yhteen päällyksen ainekset ja ripottele murusina mustikoiden päälle. 




Paista piirasta 200 asteisessa uunissa, alatasolla, noin puolisen tuntia. Kauraisa mustikkapiirakka on suorastaan suussasulavaa jäätelön, vaniljakastikkeen tai kermavaahdon kanssa. Itse vaahdotimme Floora-vanillaa, kun sellaista sattui jääkaapin uumenista löytymään. Ja toimi!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti