maanantai 18. tammikuuta 2016

Karpaloinen mansikkamoussekakku

Mieheni pyysi taannoin "poikain kokoustaan" varten tekemään jälkiruokakakun. Pyyntö tuli NIIIIIIIIIIIIN lyhyellä varoitusajalla, etten paljoa ehtinyt jälkkäriä isännille suunnittelemaan. Kakku vaan pikaisesti kasaan niistä aineksista, mitä sillä hetkellä pakastimesta ja jääkaapista löytyi. Pakkasesta mansikkaa ja karpaloita, jääkaapista kermaa ja suklaata koristeluun. Kakusta tuli aika korkea ja mielestäni näyttäväkin siihen nähden, että oikeasti oli vain pari tuntia aikaa koko hommaan. 

Pienen jutskan halusin kumminkin mukaan... Niinpä tein tällä kertaa niin, että pohjan päälle hyydytin ensin pienemmällä vuoalla "pienen erillisen" kakun karpalomoussella ja kun se oli jähmettynyt, kaadoin reunoille ja päälle mansikkaisen moussen, jolloin se pieni kakku jäi piiloon sisälle. Harmi, ettei kuvaa ole kakun sisältä, mutta mieheni kyllä kertoi, että sieltä selkeästi löytyi se "toinen" kakku ja makukin oli loistava! Hyvä yhdistelmä siis, mansikka ja karpalokin. 




2 kommenttia:

  1. Ei kai se varoitusaika nyt NIIIIIIN lyhyt ollut!? 😊

    VastaaPoista
  2. NIIIIIN... Miten sen nyt ottaa? Sehän on melkoisen suhteellinen käsite! :D

    VastaaPoista