Nämä herkut inspiroivat minua kokeilemaan niitä myös suklaiseen kakkuun, jonka löysin K-kaupan ruokalehdestä. Eikä asiaa yhtään jarruttanut tämä iänikuinen keittiössämme vallalla oleva ongelma eli tummuneet ja liian kypsät banaanit. ;)
Hieman tein muutoksia reseptiin ja herkut syntyivät seuraavanlaisella ohjeella:
Ainekset
3 kypsää banaania
2 tl rommiaromia
1½ ps (n. 200g) DaCapo-suklaata (Fazer)
- 100 g voita
- 2 dl hienosokeria
- 2 kananmunaa
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1/2 dl kaakaojauhetta
- 1 tl vaniljajauhetta
- 1½ tl leivinjauhetta
Kuorrutus
100 g valkosuklaata
- Koristelu
- lumihiutale-koristeita
- DaCapo-suklaata rouhittuna tai suikaleina
Valmistus
Survo kuoritut banaanit haarukalla. Lisää banaanisurvokseen rommiaromi. Hienonna suklaapalat veitsellä.
Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Lisää huoneenlämpöiset kananmunat joukkoon yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi jauhoseos taikinan joukkoon. Kääntele lopuksi taikinan sekaan banaanit ja suklaarouhe.
Levitä taikina voideltuun ja korppujauhotettuun suorakaiteen muotoiseen vuokaan (tilavuus noin 1 l). Paista 175 asteisen uunin alatasolla n. 55 minuuttia.
Sulata valkosuklaa mikrossa. Pursota sulanut suklaa hieman jäähtyneen kakun päälle haluamaasi "muotoon". Koristele parhaaksi katsomallasi tavalla. Itse käytin DaCapo-paloista leikattuja siivuja ja sokerikoristeita.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti