Taikina
- 2 kananmunaa
- 5 dl kevytmaitoa
- 2 1⁄2 dl vehnäjauhoja
- 1 rkl sokeria
- 1⁄2 tl suolaa
- 30 g voita sulatettuna
Tarjoiluun
- 2 dl mansikkahilloa tai jotain muuta hilloa
- 2 dl kuohukermaa
- 2 rkl sokeria
- ½ tl vaniljajauhetta
Riko kananmunat kulhoon ja vatkaa kevyesti. Lisää maito ja jauhot
vähitellen samalla voimakkaasti vatkaten. Mausta sokerilla ja suolalla.
Kaada joukkoon sulatettu voi. Kuumenna pannu ja lisää
nokare voita. Kaada pannulle kauhallinen taikinaa ja paista ohuita,
kauniin ruskeita räiskäleitä. Vähennä välillä lämpöä, etteivät
räiskäleet pala.
Tarjoa letut
hillon ja maustetun kermavaahdon kanssa. Ohjeesta tulee
n.10 isoa räiskälettä tai 40 pikkulettua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti