Karjalanpiirakat on vaan niin parasta! En ikinä kyllästy niihin, varsinkaan itse tehtyihin! Kokeilen usein hieman erilaisilla suhteilla lähinnä piirakan kuoria, mutta kertaakaan en ole saanut aikaan sellaisia, jotka eivät olisi sen siliän tien huvenneet parempiin suihin! Nämäkin olivat varsin herkullisia!
Slurps!
Karjalanpiirakat
25 - 30 kpl
Kuoret:
2 dl vettä
1 tl suolaa
2 dl vehnäjauhoja
noin 3 dl ruisjauhoja
Puuro:
5 dl vettä
3 dl riisiä
1 litra maitoa
1-1½ tl suolaa
nokare voita
Keitä ensin puuro jäähtymään tai keitä puuro jo vaikka edellisenä
päivänä. Kiehauta vesi. Lisää sitten riisisuurimot ja anna veden imeytyä niihin. Lisää maito ja kypsennä puuro, mutta varo keittämästä liian
kypsäksi. Mausta puuro ja nosta jäähtymään. Jos puuro tuntuu liian paksulta
levittää kuorille, lisää siihen yksi kananmuna ja sekoita puuro hyvin
tasaiseksi. Kananmuna löysyttää puuroa ja samalla puuro-osa ruskistuu
paistettaessa kauniisti.
Valmista kuoritaikina kylmään veteen alustaen kiinteähkö taikina.
Ajele ohuet kuoret, täytä kylmällä puurolla , rypytä piirakoiksi ja
paista 250 - 300 asteessa (sähköuuni täysillä) kunnes puuro osa saanut
hieman väriä ja pohjallakin on paistopinta. Kasta piirakat paistamisen
jälkeen kuumassa voi-vesiseoksessa ( 2 dl vettä ja 75 g voita ). Anna piirakoiden
tekeytyä hetken peitettynä ja herkuttele hyvällä ruokahalulla!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti