sunnuntai 20. maaliskuuta 2016

Pääsiäispesät

Kuopukseni halusi leipoa kuppikakkuja kahvivieraille ja mie ehdotin, että josko pääsiäisen tapaan tekisi koristelun niihin. Ja hän innostui tietenkin, pääasia, että saa leipoa! Vielä kun tytär sai mukavan kaverin apurikseen, niin johan alkoi pääsiäispesiä tulla kuin liukuhihnalta. Niistä sitten nautittiin suupielet vihreinä kahvi- ja mehukupposten äärellä!


Taikina:

2 kananmunaa
1½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
60 g voita 
1 dl sitruuna-limerahkaa
½ dl maitoa 
2 dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
hyppysellinen suolaa
½ sitruunan raastettu kuori ja mehu


Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vatkaa kananmunat ja sokerit kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Sulata voi. Sekoita rahka, sitruunankuori ja -mehu. Lisää rahkaseokseen maito. Sekoita sulatettu voi ja rahkaseos muna-sokeri -vaahtoon. 
Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola keskenään ja siivilöi seos samalla varovasti käännellen taikinaan.

Aseta paperiset muffinivuoat muffinipellin syvennyksiin ja täytä 2/3 vuoasta taikinalla. Paista kuppikakkuja uunin keksiosassa n. 15 minuuttia. Kokeile kypsyys vielä tikulla.
Jäähdytä huolella.




Jäähtyneiden kuppikakkujen päälle tehtiin kuorrutus Floora vanillasta ja vaniljakreemijauheesta sekä vihreästä tomuväristä kuohkeaksi vaahdoksi vatkaamalla.
Ruoho-tyllalla pursotus ja suklaisia munia pesän viimeistelyyn.

Raikkaan makuisia ja hauskojahan nuo oli syödä!



Aurinkoista palmusunnuntaita ja ihanaa pääsiäisen odotusta meille kaikille herkkusuille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti