keskiviikko 9. maaliskuuta 2016

Mehevä vuokaleipä

Kermaruusun blogista löysin herkullisen kuuloisen ja helpon vuokaleipäohjeen taannoin. Ja niinpä päätin sitä kokeilla pikimmiten.


Taikina:
4½ dl vettä

3/4 palaa hiivaa

1 rkl siirappia

2 tl suolaa

½ dl öljyä

1 dl ruisleseitä

½ dl auringonkukansiemeniä

½ dl pellavansiemeniä

3 dl sämpyläjauhoja

4 dl vehnäjauhoja



Murenna kädenlämpöiseen veteen hiiva, lisää siirappi, suola ja öljy. Lisää kuivat aineet parissa erässä taikinaan, vaivaa taikinaa koneella n. 5 min. Voitele leipävuoka huolella (itse käytin 1,7l vuokaa) ja kaada taikina siihen. Anna kohota liinan alla n. 30 min. Paista sitten 175 asteessa n. 40 min.
Kumoa leipä vuoasta hieman jäähtyneenä. 

Tuore leipä oli todella herkullista ja se hävisikin nopsaan parempiin suihin. Leivonnan jälkeisenä päivänä se maistui vielä aivan yhtä hyvälle kuin uunista ottamisen jälkeenkin. Isäntä jopa oli sitä mieltä, että se oli parempaa, kun se vähän kuivahti pinnalta ja oli kumminkin vielä mehevä sisältä. 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti