sunnuntai 6. maaliskuuta 2016

Mustikka-banaanikahvikakku



Ulla Svenskin leivonnaiskirjasta löysin hyvän ja helpon kahvikakkuohjeen, jota piti heti kokeilla, pikkumuutoksin tietenkin. Se oli mehevää ja juuri passelisti kosteaa, kuten mielestäni hyvän kahvikakun kuuluukin olla. Eikä se tarvinnut kuorrutustakaan ylleen tomusokerointia lukuunottamatta! 
Kakun saat aikaiseksi seuraavilla aineksilla:

200 g voita
2½ dl sokeria
3 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
1 dl spelttijauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 tl soodaa
250 g maitorahkaa
2 dl mustikoita
2 survottua banaania

Vaahdota ensin pehmeä voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen joukkoon voimakkaasti vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi vuorotellen rahkan kanssa varovaisesti käännellen. Lisää lopuksi mustikat ja survotut banaanit myös käännellen niin kauan, että taikina on tasaista. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka sekä lämmitä uuni 175 asteeseen. Paista kakkua n. 50-60 minuuttia.

Tämä kahvikakku oli aivan super-hyvää! Ja miten helppo tehdä!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti