keskiviikko 23. maaliskuuta 2016

Pääsiäisleipää

Päätin hyväksi havaittua ja viime aikoina niin monta kertaa leivottua leipää vähän tuunailla pääsiäisen kunniaksi ja tällaisen reseptin sain aikaiseksi:


Taikina:

4½ dl vettä
3/4 palaa hiivaa
½ dl kuivattuja aprikooseja pieninä kuutioina
1 rkl siirappia
2 tl suolaa
½ dl öljyä
½ tl sahramia
1 dl ruisleseitä
1½ rkl unikonsiemeniä
2 rkl seesaminsiemeniä
½ dl pellavansiemeniä
3 dl sämpyläjauhoja
4 dl vehnäjauhoja


Murenna kädenlämpöiseen veteen hiiva, lisää siirappi, suola ja öljy sekä pieneksi saksitut aprikoosit. Lisää kuivat aineet parissa erässä taikinaan, vaivaa taikinaa koneella n. 5 min. Voitele leipävuoka huolella ja kaada taikina siihen. Anna kohota liinan alla n. 30 min. Paista sitten 175 asteessa n. 40 min.
Kumoa leipä vuoasta hieman jäähtyneenä. 

Parhaimmalta leipä maistui ihan pelkän voin kera ja
mukana oli monenlaista suutuntumaa!







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti