Pullataikina:
2½ dl maitoa
25 g hiivaa
1 dl sokeria
½ tl kardemummaa
3/4 tl suolaa
1 sitruunan raastettu kuori
1 tl vaniljasokeria
1 kananmuna
n. 8 dl vehnäjauhoja
100 g voita
Rahkatäyte:
1 prk maitorahkaa
½ sitruunan mehu
½ dl sokeria
1½ tl vaniljasokeria
½ sitruunan raastettu kuori
2 rkl lemoncurdia
1 kananmuna
ripaus keltaista tomuväriä
Liuota kädenlämpöisen maidon joukkoon hiiva, suola, sokeri ja
kardemumma. Lisää 4 dl vehnäjauhoja. Vatkaa muutama minuutti, jotta
taikinaan tulee hyvä sitko. Lisää loput jauhot vähitellen koko ajan
samalla alustaen. Lisää viimeiseksi pehmeä voi ja jatka alustamista,
kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Peitä taikina ja anna kohota
kaksinkertaiseksi lämpimässä.
Tee rahkatäyte sekoittamalla vain kaikki ainekset keskenään huolella.
Leivo taikinasta jauhotetulla
työpöydällä pikkupullia. Kohota pellillä hyvin peitettyinä noin
kaksinkertaisiksi. Paina lasin pohjalla pulliin kuoppa. Voitele kananmunalla ja täytä rahkatäytteellä.
Paista rahkapullia 225 asteessa 12-16 minuuttia. Tällä kertaa koristelin valmiit pullat ihanilla karhunvatukoilla, jos haluaa vaihtelua esim. rusinoille.
Paista rahkapullia 225 asteessa 12-16 minuuttia. Tällä kertaa koristelin valmiit pullat ihanilla karhunvatukoilla, jos haluaa vaihtelua esim. rusinoille.
Pullien nimi tulee siitä, että minulle ne tuovat mieleen Super-salmiakkipastillit ja ennen kaikkea pastillirasiassa olevan logon. Silmä-salmiakiksikin meillä niitä kutsutaan!
Pullista tuli herkullisia, mutta ennen kaikkea hauskannäköisiä!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti