sunnuntai 27. maaliskuuta 2016

Super-sitruunapullat





Pullataikina:
2½ dl maitoa
25 g hiivaa
1 dl sokeria
½ tl kardemummaa
3/4 tl suolaa
1 sitruunan raastettu kuori
1 tl vaniljasokeria
1 kananmuna
n. 8 dl vehnäjauhoja
100 g voita


Rahkatäyte:
1 prk maitorahkaa
½ sitruunan mehu
½ dl sokeria
1½ tl vaniljasokeria
½ sitruunan raastettu kuori
2 rkl lemoncurdia
1 kananmuna
ripaus keltaista tomuväriä


Liuota kädenlämpöisen maidon joukkoon hiiva, suola, sokeri ja kardemumma. Lisää 4 dl vehnäjauhoja. Vatkaa muutama minuutti, jotta taikinaan tulee hyvä sitko. Lisää loput jauhot vähitellen koko ajan samalla alustaen. Lisää viimeiseksi pehmeä voi ja jatka alustamista, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Peitä taikina ja anna kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä.

Tee rahkatäyte sekoittamalla vain kaikki ainekset keskenään huolella.

Leivo taikinasta jauhotetulla työpöydällä pikkupullia. Kohota pellillä hyvin peitettyinä noin kaksinkertaisiksi. Paina lasin pohjalla pulliin kuoppa. Voitele kananmunalla ja täytä rahkatäytteellä.

Paista rahkapullia 225 asteessa 12-16 minuuttia. Tällä kertaa koristelin valmiit pullat ihanilla karhunvatukoilla, jos haluaa vaihtelua esim. rusinoille.


Pullien nimi tulee siitä, että minulle ne tuovat mieleen Super-salmiakkipastillit ja ennen kaikkea pastillirasiassa olevan logon. Silmä-salmiakiksikin meillä niitä kutsutaan! 
Pullista tuli herkullisia, mutta ennen kaikkea hauskannäköisiä!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti