perjantai 18. maaliskuuta 2016

Valkosuklainen vadelmajuustokakku



Eräille syntymäpäiville toivottiin valkosuklaista tuorejuustokakkua. 
Ensin pohdittiin, paistetaanko kakku vai hyydytetäänkö vain ilman uunia. Kakun tuli olla joka tapauksessa vähälaktoosinen ja päätettiin laittaa vadelmia raikastamaan muutoin melko makeaa valkosuklaata, koska sitruunaa ei saanut käyttää missään muodossa. 


 Pohja:
150 g digestive-keksejä
1 dl mantelijauhetta
75 g voita


Murskaa keksit esim. minigrip-pussissa kaulimen avulla. Lisää niihin mantelijauhe ja sulatettu voi. Sekoita tasaiseksi ja painele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle sekä reunoille. Laita vuoka täytteen teon ajaksi jääkaappiin odottamaan. 

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. 


Täyte:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
2 kananmunaa
1 tl vaniljasokeria
1 rkl perunajauhoja
1 prk ranskankermaa (200 g)
130 g valkosuklaata 

rasiallinen tuoreita vadelmia


Sulata valkosuklaa. Sekoita kulhossa tuorejuusto ja sokeri tasaiseksi seokseksi. Lisää kananmunat yksi kerrallaan hyvin sekoittaen. Lisää seuraavaksi vaniljasokeri, perunajauhot ja ranskankerma joukkoon. Kääntele lopuksi valkosuklaa mukaan. Kaada pohjan päälle. Painele puoli rasiallista vadelmia täytteeseen ja paista uunin keskitasolla n. 50 minuuttia. 

Anna jäähtyä hyvin. Kakku on parhaimmillaan saatuaan vetäytyä rauhassa jääkaapissa esim. yön yli. 

Koristelin kakun tällä kertaa tuoreilla vadelmilla, valkosuklaalla kuorrutetuilla kuivatuilla vadelmilla sekä pinkeillä sokerihippusilla. Päällä on myös valkosuklaasta tehty päivänsankarin täyttämä komia ikä!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti