torstai 16. huhtikuuta 2015

Banaani-suklaakuppikakut

Pienemmän tyttäreni juhliin tein uudella minikuppikakkuvuoalla leivonnaisia, jotka oli oikein sopivia lastenjuhliin jo kokonsakin puolesta. Reseptillä olen tehnyt isoja kahvikakkuja ja isoja kuppikakkuja, mutta pieniä kuppikakkuja en ollut aiemmin kokeillut. Osa leivonnaisista kuorrutettiin voi-tomusokerikuorrutteella, mutta niistä ei tietenkään ehditty kuvaa napsimaan. Loput koristeltiin vain tomusokerilla, josta sitten ehdittiin kuva nappasta ennenkuin minileivonnaiset menivät parempiin suihin. Tällaisella reseptillä ne valmistuivat:

Banaani-suklaakuppikakut 
(25 isompaa tai n. 50 minikuppikakkua)

  • 3 kananmunaa
  • 2½ dl sokeria
  • 1 dl fariinisokeria
  • ½ vaniljatangon siemenet
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 rkl ruokasoodaa
  • ½ tl leivinjauhetta
  • 1 tl suolaa
  • 7 dl vehnäjauhoja
  • 1½ dl öljyä
  • 4 kypsää banaania
  • 2 dl suklaapaloja
Kuumenna uuni 180 asteeseen.
Vatkaa munat ja sokerit kuoheaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon vaniljan siemenet, vaniljasokeri, ruokasooda, leivinjauhe ja suola.
Sekoita joukkoon vielä vuorotellen siivilöidyt jauhot ja ruokaöljy. Sekoita taikinaa, kunnes se on tasaista ja kuohkeaa.
Soseuta banaanit haarukalla ja lisää nekin taikinaan. Sekoita joukkoon vielä lopuksi suklaapalat.
Täytä muffinivuoat niin, että jätät noin kolmanneksen tyhjää tilaa (kuppikakut turpoavat uunissa aika paljon). Paista uunin keskitasolla noin 20-25 minuuttia isompia kuppikakkuja ja pieniä miniversioita n. 15-20 minuuttia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti